Loading...

Wednesday, 21 October 2015

Indahnya Spring :)




Sambungan dari sini .
       Dalam perjalanan pulang tu,sampailah kat satu tempat ni...tiba-tiba je aku terjerit..
'Waaaa  lawanyaaaa'
Hubby aku tanya 
'Nak berhenti ke?'
'Boleh ke abang?'
(cheewahh lembut je suaara aku walaupun kepala tengah pening sangat masa tu)
..walhal dalam hati (BERHENTIIIIIII!!!!!..pleaseeeeeeeeee)
Kalau hb aku tak berhenti masa tu..memang aku frust gilerrrla....
    Sebenarnya masa tu kereta kami dah terlajak kedepan dah.Tapi sebab huby aku sayangkan aku ekekeke ( jangan marah abang..)..dia pun patah balik .
       Masa tu Amsyar dah tidur.So aku ajak Alya turun..hehehe.maklumlah..nilah satu-satunya model aku.Kang nak ambik gambar selfie..tak sanggup aku nak letak kat sini hihihi. Lupa pulak apa nama tempat ni.



alamak..tak tau apa nama pokok ni..tapi sepanjang jalan..banyak sangat ..lawaaaa..

        Baru je snap gambar Alya..si Aca dah melalak dalam kereta..tadi jual mahal tak nak turun hihihi..
Jakun...tak pernah tengok bunga lawa macam ni.So kami pun berposing sakan bawah pokok bunga pink ni hehehe...






Posing..posing dan posing..walau kepala tengah ting tong..:)

Tq Mr Hubby.....



     Memang berbaloi singgah sini walau kepala pening.Geram betul tengok pokok bunga tu.Kawasan persekitaran pun cantik sangat.Ada kerusi tempat rehat-rehat kat situ..memang perfect.Tapi kami tak boleh berlama-lama disitu sebab cuaca makin gelap. Lepas menikmati keindahan alam, kami teruskan perjalanan pulang. 
Sampai di Neerim, kami singgah lagi, cadangnya nak bawak anak-anak main kat playground. Ada palyground yang comel kat situ.Tapi masa tu hujan renyai-renyai dan Amsyar pula sedang lena tidur. Kami just pusing-pusing dan sempat lihat sunset yang sungguh indah.




Gambar blur je..sebab ambil dari dalam kereta



Ni sekolah ..kecik dan comel je

     Kami teruskan perjalanan pulang..masa tu baru pukul 6 tapi cuaca dah gelap macam 7.30. Singgah petrol pump kejap , lepas tu terus balik hotel. Sampai je hotel ,anak-anak terus melompat-lompat atak katil.Budak-budak ni memang tak boleh tengok katil.Pelik sungguh !!
      Kami pula terus makan nasi lemak yang dibawa untuk bekal tadi.Sedap sungguh makan nasi lemak bersama sambal bilis dan telur mata kerbau..sebab kebuluran dari pagi tadi tak makan. Alya pula macam biasa siapkan roti bakar. Alhamdulillah kenyang sekenyangnya.
     Malam kami rehat je..sebab besok nak berjalan jauh.
 Aktiviti malam si Aca,,sepahkan bilik.Dah pukul 1 pagi baru tidur.

      


42 comments:

  1. wah cantik sungguh view n bunga2nya mesti puashati nikmati keindahannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak paridah...memang cantik sangat2..

      Delete
    2. Kak paridah...memang cantik sangat2..

      Delete
  2. Canteknya.. Jeles mummy tgk sunset tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan mummy julia...memng cantik sangat..

      Delete
  3. Meriah betul bunga2 tu...

    Kat Aussie ni walaupun banyak pekan kecil2 tapi kelengkapan semuanya cukup dan yang penting... cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mie...memang pekan kecik2 tu lawaaa sangat2..

      Delete
  4. cantiknya..bunga baby pink....sekolah tu cutenya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warna putih pun banyak nohas..tapi yang pink lagi canntik..

      Delete
  5. cantik nya spring dgn bunga2 berkembangan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungguh k noor..ni first time wa travel time spring..

      Delete
  6. kecik comel lote LW ni...tambah bila berdiri sebelah cik huby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieda..hb wa memang tinggi sangat hehehe

      Delete
  7. Wa...mmg cantiklah bunga tu...bukan sakura ke? mmg puas hati kan sempat ambil gambar kenangan...siapa x sayang isteri comei tu heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam sakura JM.

      Tak taulah nama dia kan.




      Delete
  8. Penuh dengan bunga sampai 'hilang' daun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungguh sisss..penuh dengan bunga je

      Delete
  9. Subhanallah dua2 view pun cantik..yg poko tu ngan sunset..untung dpt snap juga gambar n posing2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan siss...Syukur sangat2 dapat tengok view macam ni..:)

      Delete
  10. cantiknya bunga warna pink tu.. rasa teringin juga nak ke sana.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiza...insyaallah..ada rezeki sampailah tu.

      Delete
  11. nmapak bunga ingt apa lah tadi.hikhiks
    perut tgh lapar mmg berselera mkn kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah siss..jakun tengok bunga kui kui kui

      Delete
  12. Memang tanda Cik Abg syg sgt kat Wa tu..sampai sanggup pusing balik and berhenti. Tp mmg worth it pun kan...sbb pemandangannya sgt cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah..miss mirror...memang worth it...

      Delete
  13. sekali tgk mcm sakura ...cantikkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  14. Pokok tu penuh bunga sjer..
    Tak de daun..
    Tu yg cantik..
    Kalau akak pun jakun sekejap hehehe

    ReplyDelete
  15. ya Allah cantikkknyaaaa ... ungu tu terpikat.... baiknya cik abg sampai sangup berhenti...
    seronok sangat kan..

    ReplyDelete
  16. bunga! cantiknya bunga!
    sukanya! kalau saya ada sana pun menggila dibuatnya
    memang cantiklah! pemandangan dia pun awesome sangat
    walau empunya blog kata blur =)

    sampai 1 pagi mengemas aca...banyak sungguh kerja ye? hehe

    ReplyDelete
  17. Wah, cantik la suasana kat sana tu ^-^

    ReplyDelete
  18. Cantiknya...suka tengok bunga kaler pink purple macam tu

    ReplyDelete
  19. Cantiknyaaaaa. Jeles tengok orang jalan-jalan tempat cantik gini. Inspiring :)
    Nasib berhenti. Kalau tak malam tido termimpi-mimpi nanti, hehe

    ReplyDelete
  20. Spring kan.... mmg cantik.
    Hihi

    ReplyDelete
  21. subhanallah..
    sgt2 cantikkk..
    kagum dgn ciptaanNya

    ReplyDelete
  22. Cantik... Warna tudung ngn bunga tu sepadan.. cam tau tau je..

    ReplyDelete