Loading...

Thursday, 12 November 2015

Cantiknyaaaa Anzach Beach , Philips Island

      
      Selepas pulang dari Maru Koala Park,cerita dari sini  kami teruskan perjalanan ke San Remo untuk check in ke hotel tempat kami beristirehat malam nanti. tak jauh dari Koala Park tu. bila sampai je..rasa happy sangat-sangat sebab hotel tu kecik tapi bersih dan pemandangannya sangat cantik dari motel tu. Nanti aku buat review  pasal hotel ni ya. Macam biasa kami cari hotel yang paling murah sekali ..tapi berbaloi sangat-sangat.rasa tak puas bermalam untuk satu malam je di sini.


     Lepas check in ..kami teruskan perjalanan ke Philip Island...dah tak jauh pun dari Motel tu.Sebenarnya masa tu dah petang..kami just pusing-pusing je .Aku ajak hubby singgah di Cape Woomalai.
     Masa tu anak-anak dah tidur..so aku ajak Alya turun..Bila bukak je pintu kereta, rasa macam nak terbang je tudung...kuatnya angin masa tu...sejuknya tak yah cakapla.Tapi aku paksa gak Alya jadi model kejap ekekeke...

Pemandangannya,,.. Subhanallah....cantik sungguh..tak terucap dengan kata-kata.




Andai diberi kesempatan ..ingin aku kembali semula ke sini..


   Lama jugak aku dan Alya kat situ.Menikmati keindahan alam ciptaan Allah.. Melihat air laut membiru bercampur warna hijau dan melihat ombak kuat memukul pantai..betul-betul buat aku rasa kerdil.
 TQ Alya ..walaupun sejuk tapi lama jugak teman Mak ..
Bagaikan lukisan..

Sumpah..cantikkkkkk sangat !




TQ Mr Hubby...drive sampai sini.. :)





      Sebenarnya....banyak lagi yang aku belum lihat...syukurlah aku diberi kesempatan untuk melihat keindahan yang terbentang di depan mata masa tu.Tapi, sumpah..angin kuat sangat.Aku rasa aku berjalan pun tak betul masa tu sebab ditiup angin. Aku tak turun pun kat bawah sebab sejuk sangat..lagipun aku takut hahahhaha..takut diterbangkan angin..



52 comments:

  1. Saujana mata memandang
    Memang cantik sangat!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Cantik siss...tengok gambar dah cantikkan hihihi

      Delete
  3. mmg sangat2 cantikkkk...best nyer kalau ada rumah kat situ ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..anies...tak ada rumah kat situ.. Nanti bumbung terbang..ekekekeke

      Delete
  4. memang cantik..macam poskad pun ada..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah diana..betul tu..maxqm poskad je..

      Delete
  5. Subahanallah.. memang sungguh cantik wa..
    Gambar terus jadi header blog ye Wa..
    Disebabkan kecantikan pemandangan itu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah k yati..sebab cantik sangat..

      Delete
  6. subhanallah..hanya mampu mengucap... cantik sungguh pemandangan nya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah....memang cantikkk atie..
      .

      Delete
    2. Subhanallah....memang cantikkk atie..
      .

      Delete
    3. melawat akak... pekabar?? :)

      Delete
  7. memang sangat sangat sangat cantik tempat tu...seronok tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ann.. Mamang tak.terucap dengan.kata2..

      Delete
  8. subhanallah indahnya pemandangan modelnya pun cantik ayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak..model tu nampak je ayu..tapi garang tu..

      Delete
  9. Memang cantek sangat wa....bagai sebuah lukisan ,wlpun kakak hanya pandang pd n3 wa ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa setuju kan..macam lukisan kan kan..subhanallah.

      Delete
    2. Wa setuju kan..macam lukisan kan kan..subhanallah.

      Delete
  10. Cantik sungguh air lautnya... biru... Dan tengok pantainya bersih... pasirnya gebu... oh! seronoknya wa lepas ke sini.

    Mungkinkah pasta/spaghetti jenama San Remo tu berasal dari sini...:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..mungkin jugak kan sweetie

      Delete
  11. Memang cantik sangat dik macam dalam filem yg selalu akak tonton tu...udara mesti segar kat sana kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kak...tak terucap dengan kata2

      Delete
  12. bersihnya tempat dorg dgn suhu yang sejuk tu.. memang tenteram jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Syieda..susah nak jumpa sampah kat sini..

      Delete
  13. Hehe.. asyik silap je nama tempat... Cape Woolamai la wa... Menang cantik pantainya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkkk ye ke Mie..
      Kui kui kui..nasib baik Mie tahu hehehee..

      Delete
  14. Ya Allah..
    cntik nya.. saya suka snagat tgk view mcm ni..
    untung kak wa dpt ke sana, dpt lihat sendiri.
    buat frame cantik2 ltk di rumah..

    ReplyDelete
  15. Not flip my hair but flip my shawl la macam ni. Angin kuat sangat ek. Nice view Wa.

    ReplyDelete
  16. Assalam...Memang cantik pemandanganya udara pun nyaman.
    Selepas Perth mungkin kak Zai nak jejak Melbourne pulak.


    ReplyDelete
  17. Alahai! Tak dapat nak tengok line tenet kat kg slow.
    Mrs. A datang lagi nanti ;-)

    ReplyDelete
  18. Subhanallah, cantik sangat! Teringin nak pergi ke sini satu hari nanti :)

    ReplyDelete
  19. seronoknya dapat melihat negara orang.. cantik mata memandang

    ReplyDelete
  20. memang cantik sangat..tak dapat disangkal indshnya ciptaan Allah

    ReplyDelete
  21. Subhanallah...betul la...macam dlm lukisan.

    ReplyDelete
  22. salam ziarah dari blog lemang (blog baru bertatih~mohon tunjuk ajaq)

    saya folo kat no 284 (^___^)

    ReplyDelete
  23. assalam wa, aduh speechlees cantik bngt pandangan nya wa bila lah kaknoor nk sampai

    ReplyDelete
  24. subhanallah.... cantiknya pantai tuh....

    ReplyDelete
  25. Cantiknya wa... best sungguh lahh..

    ReplyDelete
  26. jap Kak Wa.. ni Anzacs Beach ke Cape Woolamai ? Awat Cape Woolamai kami lain ?
    haaaaa dah sudah ahahha.. Cape Woolamai kami sendu kak.. sesendu sendunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti..kwa ikut gps ni..memang dah jumoa cape woolamai tu.

      Pas tu k wa nampak tempat tu cantik.

      K wa singah la..ingatkan beach kat situ memang namanya cape woolamai.
      Ekekeke..

      Delete
    2. kami pun ekot GPS.. hahaha GPS kita mazhab lain ni eheh..
      kat tempat kami Cape Woolamai sama dengan kat Google.. tapi xpa kak.. akak dapat yang lagi cantik.. tunggu nanti CT share CW kami haha..

      Delete
  27. Subhanallah! Memang cantik alam semulajadi ciptaan Allah SWT ni ya! Terkedu kita kalau menatapnya lama-lama. Terasa kerdil diri ini...

    Nampak rambut si anak dara pun dah tau kuat angin bertiup. Takut ya emaknya kena terbang angin sampai tak mahu turun ^_^

    ReplyDelete
  28. membiru air laut.... cantik...

    ReplyDelete
  29. Subhanallah.. Memang cantik pemandangan.. ;)

    ReplyDelete
  30. aah memang cantik betol. subhanallah. mesti air laut tu sejuk sangat kan dah angin pun kuat kemain

    ReplyDelete
  31. sekali lagi... indahnya...
    subhanallah...
    beruntung nyer Wa dpt saksi kan ciptaan Allah yg gojes ni.

    ReplyDelete