Loading...

Tuesday, 24 November 2015

Mabuk Tulip di Tessellar Tulip Festival

   

       Hari ni macam biasa dah rutin..aku bangun pukul 5 waktu Melbourne..sama dengan pukul 3 pagi waktu Malaysia.Letihhh sebab malam tadi tidur lambat..tapi terpaksalah bangun sebab nak siapkan bekal dan kemas barang , lagipun hari ni kena check out.
    Kami keluar hotel tepat pukul 10 pagi, terus ke Tessellar Tulip Festival. Agak jauh perjalanan hari ni sebab kami dah curi masa pergi main salji .Tapi walaupun jauh , pemandangan sepanjang jalan memang awsome. Nantilah next entry view pemandangan tu ye..sebab tak sabar nak share gambar aku mabuk bunga kat Tulip Festival .
      Sebab banyak sangat gambar aku nak buat tiga entry..satu gambar yang ambik guna handphone Mt Hubby, satu lagi HP aku dan..satu lagi yang guna dslr, boleh gitu ? Ekekekeke..
Ni harga tiketnya..untung bawa anak sebab free je :) .



Ni semua gambar dari handphone Mr hubby



      Pengalaman tengok bunga tulip warna warni first time memang buat aku speechless. Rasa nak baring je atas pokok-pokok bunga tu semua.Ok..tak nak cerita anyak-banyak.Tengok gambar je :)













K  bye :). Nanti sambung gambar dalam DSLR  dan my HP.

46 comments:

  1. Cantiknyaaaaaaaaaa rasa nak baring je atas bunga2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh ..memang rasa macam nak baring hihihihi

      Delete
  2. Kalo dapat tulip pink.. aduhhh jatuh cinta terus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua warna ada mummy....:) Chantikkk..

      Delete
  3. Cantiknya bunga tulip tu kak..tapau kn utk kita sekuntum hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh...satu kapalterbang akak nak bawak..hihihi

      Delete
  4. Sebenarnya kalo jenjalan ni.. tidur lambat mana pun.. bangun cepat manapun..penat tahap gaban pun bole hilang kalo tengok tempat2 cantik lagu ni kan..

    ReplyDelete
  5. banyaknyaaaa... bunga tulip wa .,warna warni pulak tu....cantek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..tu yang mabukkk tu...hihi

      Delete
  6. cantiknya bunga2 tulip aneka warna geramnya tengok...view latar pun indah alamnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kak paridah.... indahnya alam ciptaan Allah...

      Delete
  7. Bolehlah buat video ala2 filem Hindustan sambil guling2 kat situ wa....kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke...kalau boleh dah buat dah PL MIe...maluuu aaaarrr...

      Delete
    2. jangan lupa bawak selendang

      Delete
  8. teringat wak gi tessla tulip nih tahun 2010.,

    ReplyDelete
  9. hai Wa. tq landing kat blog aida ekk.
    ni balas kunjungan ni and follow wa terus menerus.
    Allahu Akbar... indah nya. menjadi impian aida one day nak ajak asben & anak kelilingi dunia :)
    in shaa Allah...
    jeles tgk tulip yg cantik giler tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa doakan Aida ya..memang seronok gi travel dengan anak-anak ni :)

      Delete
  10. Ya betul...memang gila tengok tulip tu ha ha

    ReplyDelete
  11. kenapa kat malaysia dah tak nampak bunga raya dimerata macam bunga tulip ini sedangkan bunga raya adalah bunga kebangsaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu IM,,kalau tanam macam ni banyak2 kan..mesti lawa kan....

      Delete
  12. Canteknyer tulip...berbagai warna...

    ReplyDelete
  13. subhanallah cantiknya
    berkenan betul yang kaler warna warni tu
    cantik sangat2

    ReplyDelete
  14. Terlalu indah dan cantik kan?? kalau kat taman syurga nanti tak tau la camane ..Subhanallah...Anyways, sy pun suka sangat tulippp...tak puas mata memandang...geram betul tengok

    ReplyDelete
  15. Subhanallah..hanya mampu mengucap...cantik nya Bunga Tulip...suka sgt tengok sis :)

    ReplyDelete
  16. Bunga feveret saya ni LadyWA. (Walaupun tak pernah dpt hadiah bunga ni. Keke). Cantik sgt, jatuh hati sejak dulu lagi.

    ReplyDelete
  17. sangat cantik.....!!! wlaupon ambil dengan hp...

    ReplyDelete
  18. tulips..tak jemu mata memandang..

    ReplyDelete
  19. jeles nyeeee...

    4 kali p melben...

    x pernah terserempak dgn cik tulip

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4 kali...? bior betik......bestnyaaaaa dapat pergi banyak kali..:)

      Delete
  20. Cantiknya... bilalah nak dapat pergi ^-^

    ReplyDelete
  21. Ya Allah.. Sangat2 cantik.. Boleh petik x? Hihi..

    ReplyDelete
  22. Rasa macam nak guling-guling kat rumput dgn depannya ada hamparan tulip aje Wa
    Cantik sungguh!

    ReplyDelete
  23. wa...masha Allah, terkesima kak tengok tulip2 yang ada...
    memang boleh mabuk bunga ni

    ReplyDelete
  24. geramnya tengok bunga-bungaan berkembang mekar.. semuanya cantik.. ;)

    ReplyDelete
  25. Time winter ke ni Wa... sebab tgk anak-anak Wa pakai baju panas dan bersarung tangan bagai. Bunga tulip ni sekali pandang macam bunga plastik. Cantik dan naik geram pulak tengok gambarnya.

    ReplyDelete
  26. salam... wah cantik2 pic ni > KA pun mabuk tulip tgk bunga2 yg cantik ni he3

    ReplyDelete
  27. Subhanallah...cantiknye dan indah....akak memang hantu bunga agaknye kalau sampai sini mesti guling2 takmo balik...hehehe

    ReplyDelete
  28. cantik kan Kak Wa.. memang osem sangat..
    tapi time kami pergi bunga tak kembang sangat lagi.. malu2 kucing lagi..

    ReplyDelete
  29. Walaupun saya ni bukan pencinta bunga katanya, gambar-gambar bunga tulip yang berwarna-warni ni memang awesome sangat! Memang patut pun kalau rasa macam nak baring atas bunga-bunga tu. Best je, kan rasanya!

    ReplyDelete
  30. cantiknya..
    td betul2 igt kangaroo betul kt blakang tu..

    ReplyDelete