Loading...

Thursday, 29 October 2015

Day 3 - Ke Philip Island

               Pagi ni..rutin macam biasa , aku bangun pukul 5 pagi masak nasi , telur  dan fun fries Amsyar untuk bawa bekal.Tengok tu, fun fries Amsyar tu kena potong kecik-kecik supaya dia leka makan hihihi..lama lah sikit dia duduk diam kan ...

       Hari ni kami akan check out dari hotel ni sebab malam ni kami akan bermalam di Philips Island. Asalnya kami nak lunch di Pany's Chocolate Factory, tapi just prepare bekal , tahu jelah bawak Amsyar yang perangai unpredictable ni..dibuatnya dia mengamok je kang..susah gak kami nak makan kat restoran tu.
     Kami keluar tepat pukul 10.Waktu checkout kat sini pukul 10 pagi,  means kat Malaysia jam 8 pagi awal kan?
     Sebelum bertolak ke Philips Island,kami singgah dulu di Dandenong Market sebab nak beli gloves dan stokin anak-anak.Kat hotel tu ada heather tradisional..so sebab semalam main salji..habis basah semua stokin, kami jemurla kat heather tu..baru letak sekejap , dah hangus semua hahahaha..kelakar sungguh bila ingatkan kisah heather tu.




      Dandenong ni macam Victoria Market la jugak.Masa sampai tu tiba-tiba hujan lebat.Tapi tak sampai lima minit , hujan tu tiba-tiba berhenti.
Harga parking kat sini






  Macam-macam barang ada jual kat sini..tapi tak sempat nak snap gambar banyak-banyak sebab kene berebut hp ngan Amsyar :)

          Lepas tu kami bertolak ke Philips Island.View kiri kanan memanglah sangat cantik.Kiri kanan jalan tu penuh bunga warna warni dan ladang kuda,  lembu dan biri-biri.


Pokok bunga apa ni..tak taulah.tapi banyak kiri kanan highway...ok..80km/j je huhu

















 Bunga-bunga liar banyak sangat kiri kanan jalan


 Cantik view kat sini kan..




    Kami sampai di Maru n Koala Park dah petang, dalam pukul 2 sebab banyak sangat singgah hehehe.Dah masuk hari ketiga barulah jumpa Mr Kangaroo dan Mr Koala , Tapi ..Maru ?..Sumpah mula-mula ingatkan Maru tu nama owner tempat ni, rupa-rupanya Maru tu sejenis binatang jugak ..ish..ish..ishh..betapanya aku ni kurang ilmu pengatahuan bab-bab binatang ni  :). Anak anak memang excited dan seronok sangat datang sini. Tapi..nantilah Wa sambung cerita k...


34 comments:

  1. Cntiknya vewnya kak...x sbrnak tgk kanggaro

    ReplyDelete
  2. Kat tempat orang, rumput tepi jalan pun cantik...

    Nak berfoto dengan koala pun kena bayar...leceh betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...dahlah duit Aus mahalkan Mie..terasa sungguh..cepat je abis duit

      Delete
  3. bersih n cantik persekitarannya mendamaikan suasananya...

    ReplyDelete
  4. Cantik...persekitaran.. Ros pun baru tahu haiwan nama Maru tu.. hihi

    ReplyDelete
  5. Hihi... g dandenong ada kedai daging org singapore kot if x silap. Ke turki. Tp islam lah

    ReplyDelete
  6. How much parking situ? X pernah drive... naik bas je

    ReplyDelete
  7. Owhhh nama pasar tu marmara

    ReplyDelete
  8. cantiknya pemandangan kiri kanan jalan tu sis... nyaman! aiks...sy pun ingatkan Maru tu nama tempat rupanya sejenis haiwan jugak... haha

    ReplyDelete
  9. Eh dlm picture yg last...yg sedang di tonton oleh anak Wa... itu binatang yang dikatakan Maru tu... saya pun mcm Wa juga... inilah baca kat blog Wa ni baru saya tahu... rupa dia mcm khinzir kan... kacukkan kambing dan babi ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa ni..dah balik..bila tengok gambar baru perasan hehehhe

      Delete
  10. tenang nya pemandangan kat sini..jalan pun lengang je..

    ReplyDelete
  11. Baik2 tau Wa dgn bunga2 liar yg menjalar kuning2 kecik tu.. beracun!.

    ReplyDelete
  12. Great post dear! Have a nice weekend:)

    irenethayer.com

    ReplyDelete
  13. alahai suka la tgk warna langit n tu.. tenang je

    ReplyDelete
  14. ppsstt: akak, petua sapu teoung beras tu ok, sbb saya sapu tempat yg naik gegata mmg hilang gatal n benngkakk cuma tu la naik tempat lain pulak. mayb belum jumpa 'bulu halus warna perang tu agaknya' itu yg merebak lagi. tp temoat yg dh digelek tepung beras mmg xgatal dh..

    mmg hru biru bila kena gegata ni.. dok tergaru2 je khojenya. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu..kita yg tengok ni pun terasa gatalnya sekali..adeh.

      Delete
  15. Seronok anak2 tu wa..
    Dapat tengok binatang2 tu nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah kak...kita pum seronok gak ekekeke

      Delete
  16. kaknoor pun tk pernah tngok binatang yg nama nya maru tu wa, dulu gi brisbane tengok koala je sbb letih berjalan haha

    ReplyDelete
  17. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  18. agaknya, syarikat rakaman Philips ambil sempenan nama pulau ini kot...

    ReplyDelete
  19. seronoknya wa..pic last tu...Maru, nanti saya google apa ke benda binatang tu, hee

    ReplyDelete
  20. Bestnye jalan2 dah le sejuk mesti tak sempat berpeluh punye....takpa bawak keta slow pon sebab kiri kanan pemandangan subhanallah sangat cantik

    ReplyDelete
  21. bestt..senang dapat makanan halal...Dandenong..sedap gak nama ni...

    ReplyDelete
  22. seronoknya anak2 dpt jln2..
    byk tmpt best kt sana

    ReplyDelete
  23. Cantiknya.. saujana mata memandang..

    ReplyDelete
  24. Cantiknya view sepanjang perjalanan tu. Sesekali ke negara orang memang rasa terpukaukan. Banyak pengalaman baru boleh ditimba.

    ReplyDelete