Loading...

Sunday, 2 August 2015

Amsyar & Handphone

Salam Aidilfitri buat semua....



Lama tak menaip..semua orang sibuk update gambar raya..tapi tahun ni kami tak de gambar raya satu family.Gambar ramai-ramai ngan family mertua je ada..sebabnya.Amsyar mengamuk sakan dihari raya...mmmm..tak pelah Amsyar..nak buat macam mana..ada anak istimewa macam nilah...kena sabar 50kali lebih lagi dari orang lain....hanya ibu yang ada anak autism je memahami apa yang aku merapu ni... :)

         Cerita pasal Amsyar lagi..sebelum raya..dia dah rendam 2 buah handphone dalam air...hp abah dia ngan hp akak dia..sebabnya masa tu abah dia tertidur masa jaga dia...hahaha...siap jemur seminggu handphone tu..nasib baiklah hp tu boleh guna lagi.



             Yang handphone aku pulak...dah habis retak skrin. Masalah dia ,bila tak de internet , dia mesti campak hp tu . Kata orang jangan bagi anak  hp, tapi aku tak boleh..sebab budak autism ni belajar melalui video dan gambar . Dan melalui video nilah dapat aku dengar dia nyanyi ..dia sebut banyak perkataan cuma nak bercakap je dia tak reti lagi . cakaplah Amsyar..mak rindu nak borak-borak ngan Amsyar.
       Walaupun dah retak seribu , tapi aku guna jugak hp tu..aku malas nak membazir duit lagi.Lagipun aku tengah menyimpan duit nak gi travel nanti..Tapi..seminggu lepas raya..hp aku pulak kena rendam....waaaaaaa tensionnyaaa.....Tapi, nasib baik boleh guna lagi....guna jelah.
       Minggu lepas..hp akak dia tiba tiba dah tak boleh surf interet..Pas tu dah tak boleh guna langsung.Mungkin kesan masuk air tu kot.Yang hp aku..tiba-tiba tak ada bunyi dan tak boleh slide.So, bila orang call tak boleh angkat.Ahhhh tensionn..dahlah gaji lambat bulan ni...kena keluar duit lak..beli handphone..kena beli dua handphone lak tu, sebab handphone abah dia pun dah macam tak betul.
                 Bila aku kata nak beli hp Sony..hb macam berat je.. sebab aku dari dulu guna sony...kamera memang lawa, tapi selalu ada masalah ngan bateri.   
      So, hari tu dia whatsup...dia nak belikan Samsung..sama model macam yang dia nak beli., kamera 13 mp.

      Tapi aku tak nak....ntahlah..aku memang tak suka hp Samsung dan aku tak pernah ada hp jenama Samsung. Then aku cakap, aku tak nak...aku suruh dia belikan dia punya dulu.
Besoknya dia tanya lagi..nak hp apa...jawapan aku sama jugak..Sony,  kalau boleh nak yang kamera 20 mp..hehehe.



       Alhamdulillah..akhirnya dapat jugak Sony yang kamera 20mp. So nanti tak payah bawak lagi DSLR gi travel..boleh guna kamera hp je. TQ hb... :) dan TQ Amsyar sebab  menjahanamkan hp  mak..dapatlah  mak hp yang menjadi idaman hati selama ni .

10 comments:

  1. kenapa tak beli tablet khas untuk dia? yang murah sekadar boleh masukkan video dan gambar...

    kalau rosak, tak banyak belanja kena ganti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah beli..tapi dah rosak jugak....hihihi

      Delete
  2. Untunglah badan..permintaan di tunaikan :-))

    ReplyDelete
  3. alahai..xpelah..dah dpt gnti y baru kan..biasalah ada anak2 ni, kna byk sabar..tinggi gnjarannya..

    ReplyDelete
  4. takpelah Wa....Allah tahu Wa mampu menjaga Amsyar....insyaalah muga dia mnjadi anak yg baik untuk keluarganya nnti.amiin

    ReplyDelete
  5. Itu kisahnya. Terimakasih kat Amsyarlah disebabkan dia, dapat merasa handphone Sony baru dengan kamera 20MP. Tapi kalau sayakan, bila suami nak beli, saya mulalah berangan yang mahal-mahal jerk. Bukan selalu dapat pun :)

    ReplyDelete
  6. retak seribu tu..sabar lah ye Wa...sib baik leh beli baru..kalau JM melopong lah nk beli hp harga RM500 pun dh gigil2 tangan ni huhuh..itu sbb guna sambung young je..itupun RM300++

    ReplyDelete
  7. Teringin juga nak beli hp sony sebab selalu diana guna hp samsung jer...hihi

    ReplyDelete