Loading...

Wednesday, 27 July 2011

~ itenary japan aku yg masih berterabur..OMG! ~

Masih lagi cari info pasal Jepun ni..yang penting Map , jadual train , yang pasti bila baca blog backpackers yg gi Jepun ni... ramai yang first time mmg sesat... so sape nak ikut aku menyesatkan diri kat Jepun ..jomla..hehehe... . 
Rasanya mencabar jugak nak gi sendiri , tapi malas nak ikut  pakej , kalau gi sorang oklah , since ni family vacation ... bebas skit aktivitinya..taklah terikat ngan schedule diorang tu. Lagipun bawa Alya ni ...nak bejalan kena ikut mood dia la.. kang tak cukup tido..mengamuk plak dia... so rasanya dah betul dah chioce nak travel sendiri kali ni... . :)

So far info dari pembacaan Jepun ni ..
~ Mahal ...serba serbi mahal  :(
~ Memang sebuah negara yang selamat even kalau backpackers sorang2 
~ Bersih....
Rasanya semua fakta ni smua orang tau kot ..ngeh2... . 


Budget so far 
~ JR Pass
 sorang 1k ( Kalau nak stay Tokyo je tak yah beli ni .. ni utk bullet train nak ke Kyoto /Osaka
@ boleh naik bas ..naik malam sampai pagi Osaka ..murah sket kot .
~ 2 day pass ( disneyland n disneysea )
 sorang RM 407 .00
~ Hotel ~ tak tau lagi brape.
~ Makan ~ Bawak apa2 dari Msia je..susah nak cari makanan kat sini .
Lain2
~ Update nanti ..


 So far , ni itenarynya nanti dan mungkin akan berubah dari masa ke masa .


Day 1 
sampai dh mlm , trus
ZZZZZZZZZZZZZ

Day 2 ~
~ Disneyland 



Day 3
~ Disneysea ~ Disneysea ni ada kat Jepun je..tempat lain tak de .





http://loveandsplendor.wordpress.com/page/3/   ( Mcm kat venice kan? )


Day 4/5
Kyoto/Osaka` Nara

Day 6
~ Mount Fujiyma ( Hakone / kawaguchiko)


Day 7 
~ Bawa alya gi Ultraman Town



Day 8 ~ Jalan jalan Tokyo



~ Fujiko F Fujio Museum :)
( Akan dibuka sep 2011 ni )







~ Sumida water cruise

~ Akhibara -  the electronics district

~Odaiba 
~ Shinjuku 
~ Ginza
dll ..sempat ke nih ?..

THINGS TO DO ~ Banyak lagi tak setelllll ni ....
1. Book hotel 
2. Bli tiket disney online
3. Buat cc
4. Amik kelas basic bahasa jepun ~ ada kelas free , sape nak join ? 
   http://www.majalah.com/?classified:kelas-intensif-bahasa-jepun-percuma:72JVTQ1GHF
5.Apa lagi ek ?..

8 comments:

  1. huyoooo jelessss ! jgn lupe, makanan... restoran..and winter , so coldddd

    ReplyDelete
  2. Salam Jumaat Wa..,

    Best nyer .... macam nak join tapi x boleh laa kalau nak pi pun kena projek next year tu...

    ReplyDelete
  3. bila nak pergi ni? kena cosider cuaca masa tu jugak utk prepare baju esp untuk anak kecik

    boleh makan udon/soba & sushi kalau bekal dr msia tu dah habis

    kalau nak beli japanese cotton, gi la kat Tomato Nippori Tokyo tu...murah2 dan comey2 kain nya

    ReplyDelete
  4. wahhh bestnya....nak souvenir hehehee

    ReplyDelete
  5. Bestnya kalau dpt g sana..kim salam dekat Naruto ya..abah suka tgk kartun ni walaupun dah tua

    ReplyDelete
  6. Wa, sori keliru dgn posisi komen yg di atas, biasanya di bwh..

    Kalau nak merasa masin salji pd Disember ni bolehlah gi ke Nikko National Park. Sampai di Nikko dgn k'api, sambung dgn bas ke lake Chuzenji..

    ReplyDelete
  7. [url=http://www.sarvajal.com]viagra[/url]

    ReplyDelete