Loading...

Friday, 16 January 2015

Happy Besday To ME !!!!




               Alhamdulillah...semalam 15.1.2015 merupakan hari istimewa dalam hidup aku.Terima kasih buat arwah mak kerana telah melahirkan aku...rinduuu sangat kat mak.....sob sob sob....
    Pejam celik pejam celik..makin bertambah dah usia..sebenarnya lepas je umur 35 tahun hari tu...aku selalu je confuse..umur aku berapa sebenarnya...36?37?38?..siap kira guna calculator lagi kui kui kui..nampak sangatla dah tuanya kan....
  Hmmm dalam usia sekarang ni..aku bersyukur sangat dengan apa yang ada...alhamdulillah..dah ada rumah dan yang penting lagi ada family yang bahagia sangat-sangat .Kadang kadang perancangan kita masa muda amat membantu kita untuk kita kecapi apa yang kita ada sekarang. 
     Alhamdulilah... kami dah ada tiga buah rumah...satu rumah kat kota puteri dua lagi rumah kat kota damansara...cukuplah untuk anak sorang satu .Sekurang-kurangnya bila kami tak ada nanti..anak-anak dah ada rumah sendiri.Dan dah pesan dengan Alya rumah kat Kota Puteri ni mak dan abah nak bagi Amsyar.Mesti dia tanya macam ni.. "Kenapa Amsyar dapat rumah besar, Alya dan adik dapat rumah kecik je..:-) "Nanti dah besar dia fahamlah tu.
      Balik je dari sek semalam..aku tengok dah ada kek dan kfc atas meja huby belikan...Tq abang...Yang best birthday kali ni..Amsyar pun nyanyikan lagu Happy Birthday..walaupun dua baris je, tapi aku happy sangat-sangat.Lagi satu, masa tu aku suapkan dia aiskrim, lepas tu aku tinggalkan dia dan buatkan susu Absyar..bila aku toleh belakang...aku tengok dia makan sendiri aiskrim tu guna sudu.Ni first time, dia makan guna sudu..aku pun macam tak percaya..walau sedikit je pencapaian pada dia..aku punyalah happy macam dapat segunung emas .
       Moga tahun ni dan seterusnya aku makin kuat dan bersemangat dan diberi kesabaran yang tinggi untuk mendidik anak-anak terutama anak istimewa yang makin lasak ni..Mak sayang Amsyar :)

33 comments:

  1. Alhamdulillah..happy belated birthday! semoga trus dilimpahkan rahmat dan rezeki dari-Nya. Amiin!

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday, wa..

    ReplyDelete
  3. selamat hari ulang tahun ye..
    wah banyaknye rumah..alhamdulillah..murah rezeki..

    ReplyDelete
  4. Happy besday Wa..apa? Almost 40's ke..pe sal nampak like early 30's j...awek mudah lah

    3 buah rumah?..wahh Alhamduillah ASET tu..JM pun baru ada sebuah je..belum mampu nk tambah

    ReplyDelete
    Replies
    1. He hehe..mana ada awet muda JM..kedut penuh dah muka tu kekekeke

      Delete
  5. hepi besday my dear...moga Allah permudahkan segala urusan trutama berkaitan dgn amsyar.....InsyaAllah, bykkn sedekahkan al-fatihah utk amsyar n mohonlah pada Allah tnpa jemu...InsyaAllah..

    Awet mula la Wa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq so much NzA....harapan wa mcm tu lah

      Delete
  6. Happy bday LadyWA. Semoga seluruh impianmu akan tercapai.

    ReplyDelete
  7. Happy besday sis.semoga panjang umuq murah rezeki .syok nya dah ada aset utk anak2.nak ikut jejak ni :).

    ReplyDelete
  8. hepi belated besday sis..moga dipanjangkan umur..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.. salam perkenalan dari Rose :) follow sini..

    selamat ulangtahun kelahiran yer..

    ReplyDelete
  10. hepi belated besday Wa..nekcik turut doakn semuga Wa sntiasa bahagia di dunia dan akhirat bersama insan insan tersayang sntiasa dirahmati Allah
    alhamdulilah bersyukurlah dengan apa jua yang Allah beri...ada hikmah ada rahmah..amiin

    ReplyDelete
  11. hepi belated besday Wa..nekcik turut doakn agar Wa sentiasa bahagia di dunia dan akhirat bersama insan insan tersayang semuga sntiasa di dalam rahmat Allah.bersyukurlah dengan apa jua pemberian Allah...semuga dengan nya ada hikmah dan rahmah..amiin

    ReplyDelete
  12. sanah helwah ya ukhti,
    moga dimurahkan rezeki selalu,
    sebut pasal arwah mak,
    akak pun senasib...
    al fatihah untuk arwah mak kita berdua

    ReplyDelete
  13. selamat ulang tahun wa...yan pun ada adik istimewa..kena banyak bersabar..sebab anak istimewa ni lah akan pimpin tangan kita disyurga..selain anak2 soleh...wallahualam

    ReplyDelete
  14. alahai... selamat hari jadi dah terlambat nak ucapkan...
    semoga terus gembira dan berbahagia.. dan terus travel lagi tahunni..

    ReplyDelete
  15. Happy belated birthday Kak! Semoga hidup diberkati dan gembira di samping orang tersayang, insyaAllah.

    ReplyDelete
  16. Happy Belated Birthday Kak!kita sama birth month..semoga segala impian akan tercapai dan dirahmati Allah selalu..Amin!

    ReplyDelete
  17. happy belated birthday dear....semoga diberi kesihatan dan segala impian akan diberkati...amin...

    ReplyDelete
  18. Semoga diberi kesihatan yang baik, murah rezeki...

    ReplyDelete
  19. wah Wa, bday kita sama tarikh lah..erm baru berkesempatan ke sini, muda lagi tu, kak ana dah senior lagi ni..all the best dalam kehidupan, :)

    ReplyDelete
  20. selamat hari lahir, semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki serta bahagia dan gembira disisi anak2 & suami tersayang : )

    ReplyDelete
  21. hepi belated birthday kak..tak nampak cam dah lepas 35 pun!awet muda je..

    ReplyDelete
  22. Hepy Bezday Wa.....moga diberkati seluruh kehidupan awak.
    Anak afalah amanah moga kita sama sama bersabar mendidik amanah Allah itu

    ReplyDelete
  23. Happy belated birthday :) Actually birthday yang ke berapa ni?

    Apa-apa pun semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa bahagia bersama keluarga. Untunglah dah dapat kumpul harta. Sekarang rumah memanglah mahal. Tak sungguh, memang tak mampu dah nak menambahnya lagi!

    ReplyDelete
  24. happy belated birth dear..
    moga trs dikurniakan kesihatan y baik n dipermudahkan sgala urusan dlm khidupan ni..amin

    ReplyDelete