Wednesday, 6 September 2017

RINDU YANG TAK BERTEPI

   Sebenarnya ni mood rindukan ayah yang jauh dimata ..so citer pasal ayah jelah dulu hihihi.
       Bila ayah pergi Mekah..dalam 2 hari kami lost contact dengan ayah..nak call tak dapat..ayah pun tak de tel kami..dalam hati kami..rindunya Allah je yang tahu.
        Tapi masa ayah sampai kat sana..adalah sekeping gambar ayah dalam fb official TH.Masa tu terus menitik air mata sebab rindukan ayah sangat-sangat.


Sebelum ayah pergi Mekah , adik ada belikan ayah hp baru..tapi tak sempat pun nak ajar ayah guna hp tu huhuhu.
            Then hari  ke 3 tu tiba-tiba  ada dapat whats up gambar ayah.


    Mula- mula ingatkan dari anak kawan ayah dari kampung sebelah sebab ayah dia pergi jugak sama dengan ayah.Bila aku tanya..dia cakap bukan kak..saya ni roomate ayah.Ya Allah ..masa tu memang menitik air mata....syukur sangat-sangat .Tak lama dia send lagi gambar ayah.

Insan yang banyak bekorban jiwa raga untuk kami 8 beradik..sob sob sob..




Rindunya.....mesti ayah pun rindukan arwah mak masa ni ..:(

       Ya Allah..masa tu menitik2 air mata tengok gambar ni.Rasa bersyukur dan terharu sangat ada orang yang tak dikenali tolong send gambar ni.

Nilah insan bernaama Azwan yang Wa tak kenali langsung whats up kan gambar ayah untuk tatapan kami kat sini. Subhanallah..muda-muda lagi dah jadi tetamu Allah.Memang istimewa sangat-sangat insan yang Allah pilih untuk jadi tetamu Allah dan pilih untuk jadi roomate ayah di Mekah.Syukran.

Ni untuk Pak Lang Mie yang rindukan kemang...😍😍

22 comments:

  1. Allahu..saya yang membaca ni pun dah menitik airmata dibuatnya. rindu ayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Aryan... memang rindu tu lain sangat kali ni

      Delete
  2. Allah susun ada pula insan berhati mulia ni tolong send gambar biar dapat ubat rindu :)

    ReplyDelete
  3. Eh...tiba2 kakcik tumpang sebak...

    ReplyDelete
  4. sebak baca...mmg sayu...dlu ms parent pegi umrah...ms antar kt airport pn dh bercucuran airmata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mama tisya...bila nak berjauhan ..memang sedih..

      Delete
  5. MEMANG RINDU SGT WA KPD AYAH YG DIKASIHI..TURUT SEBAK BACA N3 WA..AYAH WA ALLAH PERMUDAHKAN URUSANNYA DGN MGHADIRKAN ANAK MUDA YG SOLEH JD ROOMATENYA..ALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
  6. dana yg tak kenal tak penah jumpa ayah akak pun rasa sebak, menitik airmata.... yelah bayangkan kalau ayah kita yg jauh dr pandangan kita... tak dpt di hubungi msti kita rasa rindu rasa lost sgt....

    syukur la ayah akak dpt roomate yg sgt baik hati, rajin amik gambar ayah akak n wassap kt anak2nya kt malaysia, sekurng2nya terubat rindu kt ayah akak kan.... sekurang2nya lega bila tahu dia sihat kt sana...

    moga ayah akak dpt menjalani ibadah hj ngn sempurna n selamat pulang ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Dana...memang terubat rindu bila dapat tengok gambar ayah..huhu

      Delete
  7. Handsome pulak anak muda tu. Buat adik ipar ok tak.

    Pasal ayah siapa tak rindu dan ingat sangat2 kan. Arwah bapak kita pun dah lama takde. Tengok bapak orang lain yang iras bapak kita mesti nak sedih sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah Anis...mmg hensem 😀.
      Tapi x taulah dah kahwin ke belum

      Delete
  8. Alhamdulillah..dapat menatap wajah ayahanda yg dirindui..

    ReplyDelete
  9. Assalam Wa..

    Inshaallah kejap lg baliklah Ayah tu. Hihi.. Samalah sy pun masa emak pegi haji.. rindu sgt.

    ReplyDelete
  10. Wah... si Kemang kopipes muka ayahnya... hehe

    ReplyDelete
  11. nama pun anak kan... risau bimbang rindu semua ada...

    bla ayahnya pulang ni? mak cik sy dah smpi dah kelmarin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anies..27 .9 ni sampai Malaysia ..insyaalallah

      Delete