Wednesday, 27 September 2017

~ HAPPY BESDAY DEAR HUBBY ~



    25.9 baru-baru ni  birthday suami Wa. Alhamdulillah.. Allah kurniakan kesihatan yang baik buat dia selama ni dan dapatlah dia jaga kami sekeluarga dengan sempurna..Aamin
    Memang tiap-tiap tahun tak pernah miss masak untuk birthday dia. Menu sama je tiap-tiap tahun. Chicken chop dan kek coklat sebab tu memang favourite dia. 
 Ni birthday tahun lepas 
Ni tahun bila ntah,dah lupa..
     Tahun ni cadangnya nak buat indulgence kek, tapi masa keluar hari Ahad tu ..cadangnya nak singgahlah beli barang2 buat indulgence tu sebab kat tasik puteri tak de jual..tapi hari Ahad tu aku merajuk hahahaha..langsung tak singgah beli barang buat kek. Birthday suami hari Isnin.. masa tu berbelah bagi ..nak celebrate ke tak.. mmmm...
   Last-last dalam kepenatan sebab sehari kemas rumah Ahad tu.. malam tu aku gagahkan diri jugak..perap ayam untuk buat chicken chop . 
Besoknya masih merajuk lagi.. tapi pagi-pagi dah bangun buatkan kek coklat ..guna je bahan-bahan yang ada kat rumah. Siapkan mash potato..nampak je senanag tapi banyak mende nak kena buat sebenarnya. 
   Sambil-sambil tu masak sos blackpaper. Dah masak nak kena kemas lak..memang letih tahap gaban. Pukul 12  dah keluar gi sekolah. Balik sekolah singgah kedai birthday nak beli helium belon....tapi...waaaaaaaaaaaa..kedai tu tutup hari Isnin rupanya. Adehhhh....
  Sampai rumah ..terus je petik bunga ros kat laman..



Ok gak lah kan... hihihi
Then ,  terus keluarkan kek dalam peti..hias kek dulu. Pas tu grill ayam dan prepare apa yang patut dengan  bantuan Alya.
                 Lama jugak nak prepare mende-mende yang remeh temeh tu :) tapi alhamdulillah... walaupun tak sempurna dapat jugaklah kami celebrate birthday suami seadanya. 


 Yang paling excited sekali si Amsyar..seronok tengok dia nyanyikan lagi birthday abah dia hihihi...

Sayang Amsyar









Sayang Alya dan Aca jugak :)






Menu kami malam tu simple je..


Buat suami tersayang...moga kebahagian kita bersama anak-anak akan berkekalan sampai bila-bila dan moga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik sokmo-sokmo. Aamin . We all love you sooo muchh.....




11 comments:

  1. sedap nmpknye menu western...birthday boy sure happy sbb hasil masakan wifenya

    ReplyDelete
  2. Thumbs up kak wa..always inspired tau kak wa ni

    ReplyDelete
  3. dlm merajuk2 tuh jadi jgk hidangan yg kebabommmm... kek tu dh kalah kek kt kedai...

    buat suami akak, moga dikurniakan kesihatn yg baik, di panjangkan usia n hepi selalu

    ReplyDelete
  4. Kalau dah sayang tu kan dalam merajuk pun siap macam2 hidangan. Bunga ros tu mesti wangi gila..Dulu suka cium kat rumah jiran.

    ReplyDelete
  5. Aamiin Ya Rabbal Alamiin untuk doa yang Wa titipkan buat suami... :)

    ReplyDelete
  6. Rajinnyaaa. Setiap satu buat sendiri. Kek tu cantik menggoda!

    ReplyDelete
  7. Semoga husb akak terus diberikan kesihatan y baik bpnjangan dan dimurahkan rezeki selalu..


    Cantiknya bnga ros tu..

    ReplyDelete
  8. semoga sentiasa bahagia satu keluarga :)

    ReplyDelete