Loading...

Sunday, 29 November 2015

Hotel Review : Quays Motel San Remo

            Sepanjang kami kat Melbourne..nilah motel paling best kami stay. Masa mula-mula booking tu aku rasa macam tak confident dan macam tak berapa best je Motel ni .Tapi hubby aku kata ambil yang paling murah, walaupun berat hati tapi aku booking jugaklah guna booking.com. Masa tu rate aku dapat Aud 130. Ni yang paling murah untuk family room.Bilik ni untuk 6 orang , tapi  aku booking untuk 4 orang , mungkin sebab tulah murah sikit. Tapi memang berbaloi sangat-sangat.

 Dalam bilik memang luas, heavenlah untuk kanak-kanak riang tiga orang ni.Panjat sana , panjat sini , lompat sana , lompat sini.


 Ada satu queen bed , dan dua single bed.Tuala pun banyak diorang bagi, ada dalam 10 kalau tak silap.




Ada katil dua tingkat , bak kata Siti sungguh OHSEM..!!!Yes , so true !!Anak-anak suka sangat katil dua tingkat ni.

 Alya berangan..konon-kononnya dalam khemahlah tu :)
Superclean! Lagi satu yang best coffee , tea , sugar berlambak , stok seminggu pun tak abis . 


 Bilik air pun comel je 


 Bilik kami first sekali , sebelah laundry.


Sebelah motel tu laut..kat depan sikit dah jumpa jambatan nak ke Philip Island


Ok jom posing dulu

              Persekitaran memang awsome ..luas sangat padang ..ada tempat BBQ , meja dan kerusi diorang sediakan.











Aktiviti kanak-kanak riang.Masa ni Amsyar tidur , tak adalah gambar Amsyar.So kalau korang nak ke Philips Island ,bolehlah stay kat sini. Highly recommended!
 Tuan rumah pun nak menyelit jugak :)







33 comments:

  1. katil pn beso...ruang dlm umh pn beso...syok la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. memang selesa sangat2...

      Delete
  2. motel yg selesa berdekatan laut pemandangan sekitar pun cantik...anak2 pun happy best tu.

    ReplyDelete
  3. waahh..bestnya..tengok gambar pun rasa macam nak pergi sana juga..:)

    salam perkenalan..follower #294 di sini...:)

    ReplyDelete
  4. Great review! thank you for sharing . Nanti boleh angan-angan ke sini pulak one day. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angan-angan dulu kan Nany..nanti sampailah tu

      Delete
  5. salah satu sebab kita rasa selesa di negara sejuk ini ialah cuacanya yang tidak berhabuk.

    apa bezanya motel dengan hotel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motel tu yang kecik je agaknya IM hihihi

      Delete
  6. Berbaloi betul kalau dapat motel yg selesa dgn harga berpatutan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh betul tu Lyd...maklumlah akak ni angkut semua ..satu rumah hahahha

      Delete
  7. ni kalau x nk keluar motel pun x pe ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah anies....rasa menyesal je bok satu malam je..

      Delete
  8. Cantik kawasan sekitar motel ni... hijau... kat oz kan saya perasan duvet mereka memang design ala2 kuning hijau gitu kebanyakannya..hehe

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan.
    Cantiknya motel... bilik pun besar.

    ReplyDelete
  10. tenangnya suasana ... nak berjalan2 menikmati keindahan pantai dan alam pun selesa sbb org x de ...

    ReplyDelete
  11. cantinya suasan disitu, nampak mendamaikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik siss,,tenang je jiwa ..:)

      Delete
  12. Memang sgt osem!. Mana la tau 1 day saya tersesat kat Melbourne.. boleh la baca blk entry Wa ni.

    ReplyDelete
  13. seronoknya wa..

    tu dia tuala banyak yee..


    akak suka dgn langit yang cantik tu.

    ReplyDelete
  14. Besonye bilik....puas hati sungguh ni...bersih pulak tu...best2

    ReplyDelete
  15. Org sana disiplin tinggi. Kebersihan sangat diutamakan
    Jadi itu yg suka sebab selesa dan memudahkan buat kita yg duduk walau sementara

    ReplyDelete
  16. 130 Ausie satu malam... murah tu wa... bilik pun besar untuk satu famili.

    ReplyDelete
  17. oo ok boleh dok sini la nanti, plannya nak ke melbourne juga nanti

    ReplyDelete
  18. Besar dan bersih keadaan biliknya. Manalah tak suka. Nasib baik di negara orang. Kalau di negara sendiri, rasa macam nak duduk dalam bilik aje, tak mahu keluar ke mana-mana ^_^

    ReplyDelete
  19. mmg nmpk selesa sgt tmptnya tu kak..berbaloi!

    ReplyDelete
  20. salam kenal. melbourne ni dlm senarai ky nak terjah..tq share info..

    ReplyDelete
  21. Wah..best sangat ni.. salah satu tempat yang saya teringin nak pergi juga ni.. lagi rasa teruja bila baca ni..

    ReplyDelete
  22. mmg cantik sgt..
    kaw ni nmpk nyaman n tenang

    ReplyDelete
  23. bagus la dapat yang cantik, bersih dan selesa untuk family kita dengan harga murah lagi tu kan. kita ni besar kecik tak penting sangat yang paling penting bersih ye dok. tak bersih kalau nak tido pun rasa geli huuuu

    ReplyDelete
  24. nampak selesa rumah tu..ok lah janji puas hati kan..hehe btw, lawa view..suka tgk langi biru je....:)

    ReplyDelete