Loading...

Sunday, 16 November 2014

Karnival Usahawan

     
         Minggu lepas, ada karnival usahawan di sekolah bertujuan untuk mengisi dana Kgk.Aku kena jaga gerai pop corn dan jugak iced blended.Aku sampai sekolah masa tu pukul 8...la dah ramai dah parents rupanya.. ingatkan pukul 9 baru diorang datang hehehe.



Gelap lagi ... masa ni baru pukul 8 lebih.
     Masa karnival tu , aku  bawak Alya sekali...adeh.Alya ..Alya... habis rm 50 untuk dia sorang je..kejap-kejap datang mintak duit.Habis semua game dimainnya, bukannya nak beli makanan.


Oklah..overall seronok sangat tengok karnival ni berjaya..dan memang ramai sangat pengunjung.





   Antara makanan yang dijual

Aku pulak masuk pertandingan teka kacang.Aku masuk dua penyertaan..Yang pertama aku tulis no kete baru..1303..yang kedua pulak no kereta lama ,dah lama trade in dah kete tu.sob sob sob, kete first kami beli dulu..414.Masa kat sek lama, teka guna no 414 jugak..fuyooo...dapat hadiah basikal.Seronokkk sangat, tak bole lupa masa tu, angkut basikal tu dari Sungai Buluh, ke Kota Danansara.Tu kenangan 10 tahun yang lepas.Oh ya..dapatlah hadiah hamper sebab jadi peneka paling hampir..jawapannya 402 kalau tak silap. :-)  

7 comments:

  1. nampak meriahlah akrnival tu
    mesti seronok, saya dah lama tak pergi tempat camni

    ReplyDelete
  2. bestnya..tempat lompat2 tu..

    ReplyDelete
  3. Salam... bestnye.. hihihi.. biasanya bdk2 mmg suke main dr mkn.. sb tu la kot die mtk duit hanya tuk main.. :)

    ReplyDelete
  4. meriahhh ye zaman sy dulu takde la permainan mcm tu ;p

    ReplyDelete
  5. meriah.. meriah.. oklertu nampak dapat smabutan...

    ReplyDelete
  6. meriah.. banyak mainan patutle Alya nak main aje kejenye hehhe.. dapat basikal ? itu best hehehe

    ReplyDelete