Loading...

Monday, 10 November 2014

MEMBURU TIKET FREE SEAT AIR ASIA

   Petang semalam, kami ke Kuala Selangor  sebab nak bank in kan duit dalam Maybank..tujuannya nak beli tiket AA sempena free seat. Lepas pegi bank, hubby ajak ke Tanjung Karang sebab nak ke Satay Hut .Satay ni special sebab besor gedabak sataynya..secucuk Rm 1.60.Memang besar . .dan yang penting .. rasanya sedap..tak payah makan dengan kuah kacang pun memang sedap.  
                                                  


Si kerinting ni pun ..tak duduk diam..


                           Mee bandung....oklah  ..ada 4 ekor udang yang besar gedabak jugak..makan sorang tak habis                                                                  
          Amsyar...sekejap je boleh duk diam...pas tu dia mengamok..sebab tulah aku tak suka sangat makan kat luar....sekali dia menjeritt..semua orang tengok...kui..kui..kui...           

    Balik je dari makan sate..kami singgah cuci kete...murah je..baru 4 ringgit..kalau dtg kuala selangor memang singgah sini sokmo...                                                                  



Tiap kali cuci kete,,mesti si kerinting ni menangis...apa yang ditakutnya pun tak taulah..

        So tengah malam tu bermulalah edisi memburu tiket murah . Masuk2 je website AA ..terus masuk waiting room.Adoiii,,lama pulak tu...sabo jelah nak tiket murah kenalah sabor banyak-banyak kan.Aku pun tak tahulah berapa kali masuk waiting room.Bukan setakat tu je .. banyak kali pulak error. Setelah banyak kali tersengguk-senguk depan laptop ..akhirnya dapat jugak dapat beli tiket untuk satu family...memang murah sangat, tapi malangnya tiket nak balik pulak tinggal yang mahal je..so aku beli tiket one way jelah.Memang ada yang murah untuk return, tapi tak kena pulak dengan musim yang dah plan nak pegi nanti.Kena tunggu sale bulan 3 nanti untuk beli tiket balik..harap2 adalah...kalau tak , masak gak nak beli tiket untuk 5 orang kalau tak ada sale. Alhamdulillah...harap-harap family trip untuk tahun hadapan akan dipermudahkan walaupun aku tak tahu macam mana nak handle Amsyar tu ...harap-harap pada masa tu dia dah faham arahan.Insyaallah.

23 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah......dapat jugak nekchik...

      Delete
  2. Replies
    1. Biarlah rahsia dulu...mie..sbb tiket balik belum beli lagi.... hehehe

      Delete
  3. Hihihi.. si kerinting wa mcm si kerinting lady, tkt time cuci krt.. mybe mrk terbyg2 kne simbah ngn air kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah lady..dah brapa kali nak gunting rambut dia tu,tapi sayang pulak...

      Delete
  4. sedapnya satay tu wa...
    budak keriting tu mcm rambut anak no 3 kakak masa kecil...

    ReplyDelete
  5. sate hood tu selalu juga kitorang pekena
    besar sangat kan, puas makan
    tapi harga cam dah naik tu! nampak sangat dah lama tak p =)

    ke mana nak pergi ni? nak ikut.... =)

    ReplyDelete
  6. Syukur dapat jugak tiket murah kan...semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  7. Akak.yang istanbul haritu dah abis ke ceritanya.
    FAD

    ReplyDelete
  8. Alamak silap pulak.ingatkan akak yang p istanbul tu.abaikan.haha. :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe....doakanlah nanti wa dapat ke Instanbul tau. :-)

      Delete
  9. Best sangat ke kat Kuala Selangor tu....Awak duduk mana yer Wa? Dekat yeh ngan K Selangor tu...Nampak satay tu mcm teringinlah pulak okje hihi ....Mee bandung tu sama rasa tak ngan mee bandung Muo?
    Tak berani pulak nak booking tiket free ni sebab hubby tu bukan tentu boleh cuti pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk kota puteri...mehlah jalan sini..kita gi makan sate tu.. :-)

      Delete
  10. Replies
    1. Hehehe....rahsia dululah k yan...

      Delete
  11. salam perkenalan...

    bestnya gie jejalan....syukur dapat gak akhirnya...

    jemput singgah blog mummy
    http://atikarafina.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal gak eika.... tq sudi singgah...

      Delete
  12. dapat ke mana wa.. ada lagi cerita jalan2ni..

    ReplyDelete
  13. selalu lalu tanjung karang nak singgah sini tapi ramai orang... ramai kata sedap

    ReplyDelete