Loading...

Sunday, 14 September 2014

DAPUR dan Kitchen Kabinet IDAMAN





     Salam buat semua , memenuhi permintaan Farah, dari entry SINI , Farah request nak tengok dapur yang dah siap. Lepas setahun baru akak update ye Farah, tu pun sebab permintaan Farah baru - baru ni. Rupa-rupanya lepas entry tu, memang aku tak ada update apa-apa pun pasal dapur dan kabinet yang dah siap . Untuk dapat dapur idaman ni,bukan mudah tau,hehehe.. Kami pergi merata-rata sampaikan ke Bangi sana , konon-kononnya nak buat kitchen kabinet aluminium , sebab nak elak dari anai-anai. Setelah banyak kali berjumpa , beremel , bertelefon, sudahnya aku tawar hati dengan servis diorang yang langsung tak bersungguh-sungguh , design pun berkali-kali buat , masih tak sama dengan yang aku nak, last-last aku pun fed up . Nyudahnya kami guna khidmat orang lain lain je .  Memang aku puas hati hati sangat- sangat sebab dapur ni memang idea aku ngan hubby . Tiles , warna kabinet dan material semuanya kami pilih sama-sama.

Tiles kat dinding tu, beli kat Kota Damansara, so far memang nilah dapur idaman aku. Walaupun kecik, tapi cukup comel dah buat aku :-) Yang paling aku suka pasal dapur ni, sebab ada breakfast bar.Dah lama teringin nak dapur macam ni, alhamdulillah, syukurlah atas rezeki yang Allah kurniakan.



Yang ni ruang untuk peti sejuk dan built in oven.


Alya selalu tolong mak dia membaking kat sini.:-) Dan nilah jugak tempat dia buat homework.Sambil-sambil teman mak dia memasak. :-)


a- view dari ruang makan                                                                                                                           
b-pintu nak ke dapur basah                                                                                                                       
 c-material breakfast bar
Ni dapur basah, kecik je, tapi oklah untuk masak sorang :)


Ni pulak ruang makan, asalnya ada paip bocor sampai basah tepi dinding tu.
Ni view ruang makan dari ruang tamu.Ni je gambar ruang makan yang ada. So harap- harap Farhana puas hati dan Farah pun akan dapat dapur idaman Farhana, Insyaallah.

30 comments:

  1. cantik nya..msti raban2 kos nya ni kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmmm.... adoii..alah membeli..:-)

      Delete
  2. wah cantiklah dapur dia
    saya pun baru juga pindah ke rumah baru
    tapi dapur biasa aje
    tak canggih cam gini...hehe
    seriously memang cantik

    ReplyDelete
  3. Wow... memang cantik dan menawan kalbu...kalau besar belanjanya pun tapi berbaloi...

    ReplyDelete
  4. Memang cantik..warna pun ceria..

    ReplyDelete
  5. cantiknya dapur baru wa...selesa masak kalau dapur cantik gini...

    ReplyDelete
  6. Cantik dan puas hati kalau apa yg diidamkan tercapai.

    ReplyDelete
  7. wahh..memang cantik lah.. suka tengok... puas hati sebab design yg kita nak menjadi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillahh tie, dapat jugak dapur idaman

      Delete
  8. Wa... dah jadi dapur idaman akak lak ni.. suka warna merah.. tapi for sure kena reject dengan suami.. akkakpun tengah nak berfikir untuk dapur keciktu...

    ReplyDelete
  9. Cantik!. Makin semangat nak masak kalau dapur cantik!. Saya pun suka breakfast bar.. tp rumah yg baru ni dah xde lg breakfast bar.

    ReplyDelete
  10. anda telah di tag!
    http://storybyciksiti.blogspot.com/2014/09/liebster-award-2-by-siti-yang-menaip.html

    ReplyDelete
  11. puashati sebab sendiri yang pilih.
    terbaek.

    ReplyDelete
  12. Serius. Saya pun teringin nak ada dapur macam ni. Walaupun tak ada rumah sendiri lagi, tapi selalu lah juga berangan nak ada suasana rumah yang macam mana. Hihi. =)

    ReplyDelete
  13. Wah! Cantiknya dapur umah wa.. Serius cantik.. dapur idaman kite gak nih.. bestnya dapat dapur cantik cani.. Mesti rajin masak kalau dapur cantik nanti.. Ada rumah sendiri nanti nak wat dapur cani gak.. ^^,

    Btw, follow sini #225!

    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  14. cantik la dapur.. mesti seronok memasak. hehe

    ReplyDelete
  15. mmg cantik sgt!!!
    tak sabar nk tgu rmh siap

    ReplyDelete
  16. Cantik! kalau saya sayang pulak nak 'berkecah-kecah' kat dapur tu!

    Thanks! ya singgah di blog saya.

    ReplyDelete
  17. ya Allah, masya Allah, cantik sungguh dapur ni. mmg pandai awk pilih design, semua matching.

    ReplyDelete
  18. seronoknye uols dpt kitchen mcm tu..ni sure hari2 masak kan..seronok memasak hati pun hepi bila masak..jeles taw

    iols ntah bila leh dpt dapur n umah mcm ni..huhu

    ReplyDelete
  19. cantiknya dapur dia
    kemas :)

    ReplyDelete
  20. akak, cantiknya kabinet akak ni... fai pun memang bercadang nak buat kabinet siap dengan breakfast bar macam yg akak buat ni. tapi tak jumpa lagi designer yg sesuai kat JB..

    ReplyDelete
  21. salam.cantik la rumah.dapur tu seksi sangat kak :)

    FAD

    ReplyDelete
  22. hihihi uoks mmg suka merah eh? nampak banyak2 gambar pun merah, kabinet dapur pun merah merah mak ngah, cantik :D

    ReplyDelete
  23. Cantiknyaaaa dapur..berkenan hakakkkk..hihi

    ReplyDelete