Loading...

Monday, 15 August 2011

~ Matta Fair 2011 ~



Semalam kitorang gi Matta Fair.Thanks kemang  4 taking care of my little boy hihi... .Matta Fair ni selalunya 2x setahun..Mac dan Sept ..tapi kali ni bulan Ogos plak..pose lak tu.
     Tujuan utama nak gi Tourism Japan dan nak dapatkan banyak2 info ,  map dan brochures pasal  Jepun ni . Kitorg bertolak awal2 sbb tak nak sangkut dek traffic jem. Sampai dalam pukul 11 pagi ..ok lah orang pun tak ramai lagi . Nak masuk Matta Fair ni kena bayar Rm 3 . Nanti akan dapat beg mcm ni.. tema tahun ni pink kot ..
         Acara Matta ni  diadakan di  hall 1, 2 3 dan dewan Tun Dr Ismail . Hall 1 ialah untuk pakej  oversea  , manakala  pakej pelancongan tempatan dan asean kat hall 2  n 3 . Di dewan Tun Dr Ismail pulak ada sale barang2 yang berkaitan dengan travelling purposes contohnya kamera , winter coat , travel  bag dan boleh gak  apply kad kredit. Yang ada semalam booth kad kredit , citibank , citibank-air asia , ambank , CIMB bank , Hong Leong bank dan juga cc MATTA . Kitorang just survey je..masih belum decide nak apply cc yg mana sbb masih blurrrrr gilerr pasal cc ni .
       Kitorang mmg selalu gi Matta Fair ,kena survey dan cari yg betul2 murah barulah berbaloi rasanya. Tapi biasanya kalau yang murah sangat mmg tak valid utk cuti sekolah. Tiket2 cam tiket nak masuk Aquaria , Universal Studio Singapore  memang murah dari harga biasa tapi untuk weekdays je .Cuti tak valid..ehh.. aquaria tak taula sbb tanya tiket USS je.. 

Since nak cepat kitorg terus gi Hall 1 sbb nak cari booth Japan Tourism..mmg byak info dapat .. bast gak sbb bugdet dah bolah kurang skit sbb Alya punya JR Pass dan tiket nak masuk Disneyland n Disneysea tak payah beli. Free rupanya. :) . Ada jugak survey ground pakej ke Jepun .. tapi biasalahh ..mmg mahal .. kalau nak gi sorang oklah..tapi nak gi family... tak berbalaoi rasanya...  so better gi sendiri jelah ...lagipun map , subway map pun smua dah ada ..tinggal nak study je..
  so jom tengok gambar2 sekitar Matta Fair baru2 ni..

 ni lupa booth apa..masa matta fair bulan Mac pun ada gak,,


Alya ~ excited tgok snow man :)

 kat Tourism Japan
 Tourism Korea..paling lawa boothnya.. temanya  Winter, ada snowflakes ..tapi lupa nak snap gambar.

Apple Vacation ~ Muslim pakejnya tip top ,,tapi harganya pongg tip topp gak la..







mmg  tujuan utama gi Matta, nak ambik ni byak2 : )

Dah amik brochures smua kitorg gi Dewan TDI plak.cari  winter coat utk Alya...tak taulah harganya betul2 offer ke tak.. malas nak pkir dah ..beli jer..

testing dulu 

ni smua Alya punya je... mak ngan abah.. pakai yg lama jer hahaha...

So overall , gi Matta kali ni tercapai objektif. W, pun rasa gatal tangan je nak booking hotel yg murah2...tapi alhamdulillah...1 pun tak booking. :) . 
Ni gambar masa Matta Fair bulan March ari tu..






      

1 comment:

  1. ur lil son cries a lot...ahahaa...

    aman dpt aritu beg oren...

    ReplyDelete