Loading...

Tuesday, 19 July 2011

~ BEKORBAN KASIH ~ Norma , Talib dan Rafiq

    ' 
Kisah Norma , Talib dan Rafiq ~ 
Norma dah Talib kahwin tahun lepas ...tgok gambar kawen diorg tu ..heppy sangat2 kan..?
Norma mengajar kat Pontian n Talib pulak KL ...jumpa pun sekali sekala je .
Then Norma pregnant , semasa kandungannya 7 bulan Norma selalu sakit2.
Wpun sakit , Norma  bersalin kan Rafiq ...dan  masa tu la kesakitan Norma mmg tak dpt di tanggung lagi ...dan masa tu gaklah baru tahu yang Norma ada kanser . 

Sedih melihatkan keadaan Norma ...sedih lagimelihatkan keadaan Talib n Rafiq . Kesian sangat Rafiq tak dapat rasa langsung kasih sayang dr mama dia ....dah la Rafiq tu sebijik muka Norma ...
~ edit dari blog Moon ~
~ Rafiq- belum sempat bermanja dengan ibunya.., Apalah perasaan Norma masa ni kan.. hanya mampu memandang anaknya tak mampu memeluk cium Rafiq..aku sedihh sangat2 tgok gambar ni... ~

~ kasih ibu ... ~
......  hatiku cukup tersentuh bila baca kisah Norma dan Talib. Honestly , aku tak kenal pun siapa Talib dah Norma ni . Tapi menitik2 air mata aku bila aku baca kisah pasangan muda ni yang baru dikurniakan anak dan bila si isteri disahkan mengidap kanser stage 4 . Bila tengok gambar sikecil ni yang langsung tak dapat bermanja dengan ibunya...aku mmgla nangis teresak2..sbb anak aku pun umur lebih kurang anak Norma ni .Sepuluh kali pun aku baca kisah dia keluarga ni 10 kali jugakla aku akan nangis...

   
~ 1st Anniversary - sambut kat wad ~

         ...berat lagi mata memandang..berat lagi bahu memikul.. memang hebat dugaan pasangan ni ... kasihnya Talib pada Norma , tak semua suami mampu buat .. Talib bekorban jiwa dan raga untuk isteri tersayang... 
~ kasih suami & ayah ~

sayu kalau diingatkan diorang masih belum berkesempatan menjaga Rafiq bersama , tak seperti kita . Sekarang Rafiq berjauhan dengan ibu dan ayahnya sbb berada diTaiping dijaga oleh neneknya.
Pendek cerita ... korang bacalah sendiri sbb aku tak boleh tulis dah... semoga mereka dan keluarga mereka diberi kekuatan untuk menghadapi cabaran dan dugaan seperti ni.. bukan macam aku ni..sikit2 merungut, sikit2 mengeluh :( ( thanks 2 my hb sbb banyak2 sabar dengan perangai aku ni isk!isk! ) . Mulai sekarang aku akan bersyukur dengan apa yang aku ada dan aku akan hargai semua segala mende yang datang dalam hidup aku , .. ingatan untuk diri sendiri jugak...

1 Mac 2011 Norma di sahkan ada brain tumor 
2 Mac 2011 Doc pasang shan di kepala Norma
6 Mac 2011 Talib n Norma's 1st anniversarry 
8 Mac 2011 1st operation remove kan tumor 
operation 10 hour++
14 Mac 2011 Norma HKL day 14
20 Mac 2011 Norma ICU day 5 HKL day 20 
22 Mac 2011 Norma HKL day 22
26 Mac 2011 Norma HKL day 25
27 Mac 2011 Norma HKL day 27 
28 Mac 2011 Norma HKL day 28
1 April 2011 Norma HKL day 32
3 April 2011 Norma HKL day 34
5 April 2011 Norma HKL Day 36 
7 April 2011 Urgent - Norma makin lemah 
8 April 2011 Norma HKL day 39
11 April 2011 - Norma HDW , HKL day 42
sumbangan utk Rafiq
15 April 2011 Norma HKL day 46
18 April Norma HKL day 49

cancer Norma stage 4
Norma stage 4
5 May 2011 Norma operate kali ke 5 HKL day 66
10 May 2011 Norma HKL day 71
12 May 2011 Norma HKL day 73
22 May 2011 Norma HKL day 83
Abdul Rafiq is 4 Months 
1 June 2011 - Norma di Onkologi , HKL day 96
5 June 2011 - Norma pulang ke Rumah 
15 June 2011 - Emergency 
17 June 2011 - This entry

ni semua aku copy je dari blog kakak ipar Talib..thanks.
http://miera301.blogspot.com/2011/06/update-norma-2nd-cycle-radiotheraphy.html

Thanks sbb korang sudi baca entry ni .. Ramai yang telah menyumbang untuk mengurangkan beban mereka kerana Norma perlukan RM10 ribu untuk 1 suntikan , apa kata kita pula membantu setakat mana yang kita mampu untuk mengurangkan beban mereka walaupun mereka tidak pernah minta bantuan .



cimb


01070068677528 

Noormawati Mohd Rasif

2 comments:

  1. Pernah ke Jepun, tapi dah lama dulu.. skrang mungkin banyak berubah. Kalau nak main salji gi ke Nikko National Park, tak jauh di utara Tokyo, nyoping brg murah kat Ueno dan Okachimachi....

    ReplyDelete
  2. thanks dear ..moon tak tahu cam na nak ucap terima kasih sebab u sudi share kan kat your lovely blog ..moon ucapkan jutaan terima kasih

    alhamdulillah Allah telah bukak kan banyak pintu utk kami n salah satunya adalah membukak pintu2 hati semer saudara saudara ..moon tak sangka ia akan berkembang ngan pantas sangat and bersyukur pada yg membantu ...


    and many many thanks for your support n moga usaha kita ini di berkati and sedikit sebanyak dapat membantu mereka

    Love
    Moon

    ReplyDelete