Monday, 8 May 2017

Happy Birthday ALYA sayang..

   
      Salam....Alhamdulillah..setiap kali bulan April..memang kami sambut besday Alya. Selalunya special sikit sebab biasanya bulan Mac tu dah tahu result exam dia.Dan Alhamdulilah...dari darjah 1 sampai lah tahun ni dah darjah 3 .. dia masih lagi dapat no 1 dalam kelas. So selalunya memang besday dia kitorang beli hadial special ..hadiah besday + hadiah no 1.
  Selalunya kami sambut besday dia kat rumah atok mak...rumah mil Wa.Tapi kali ni Wa nak buat sesuatu yang istimewa sikit buat dia ..lepas dia dilanda musibah baru-baru ni. ( Ada dalam folder draf  ..tak tau bila nak siap tulis😁).

Idea ni datang bila adik Wa whats up..cakap ayah nak datang tengok Alya.So Wa pun plan agar dia dapat datang bulan April masa besday dia. Mula2 banyak gak rintangan nya sebab dia kena selalu check up kat hospital sebab nak gi haji tahun ni. Then Wa whats up lak adik yang kat Singapore tu.. ajak dia datang sini skali.Dia setuju..terus dia beli tiket flight ayah dan adik Wa lagi 2 orang. Alhamdulillah...lega bila diorang semua dapat datang.Budak-budak ni memang tak sabar-sabar nak jumpa Ki diorang. Sehari 2/3 kali telefon hahaha.
    Ayah sampai KLIA jam 9 malam , sebab masa tu Wa bz..adik Wa yang gi jemput diorang. 
Kesayangan...ni Ayah dan adik bongsu
          
      Kebetulan  pulak adik Wa yang no 3 datang jugak Banting petang tu sebab adik ipar dia nak bertunang, asalnya dia cakap nak singgah kejap je..pas tu nak balik Bating.Then malam tu dia whats up nak tido rumah Wa. Kitorang pun kelam kabut sediakan bilik untuk dia. Seronok la Aca dan Alya bila sepupu diorang datang.
Kanak-kanak ribena
     
  Tema besday Alya tahun ni Hello Kitty. Wa buat yang biasa-biasa je.Lagipun last minute punya plan.Itu pun kitorang macam was was nak sewa meja ke nak makan-makan dalam rumah je. Last-last sewa jugak kerusi meja sebab tak nak bersepah-sepah sangat kat dalam rumah.
Cuma hubby lak booking clown. Kami tak jemput ramai pun...family Wa dan family belah suami je. Tu pun ada dalam 40 orang gak termasuk budak-budak.

    Minggu tu memang penatlah sebab kemas rumah dan bilik semua.Pas tu nak preoare barang-barang lagi, nak buat kek lagi..semuanya Wa buat sendiri.

    Pada hari Majlis.. pagi2 lagi Wa dah siapkan kek besday Alya..Kali ni buat kek rainbow warna pink.Jenuh nak siapkan kek ni..nampak dlm youbtube macam senang...hahahaha...

    
Alhamdulillah..tiap-tiap tahun tak pernah miss lagi buatkan kek untuk Alya

      Dah siap kek..sediakan bahan-bahan nak buat nasi beriani pakistan lak..Nasiblah ada adik..bolehlah dia tolong mana yang patut.Tengahari tu sempat lagi  keluar gi kedai nak  beli bahan2-bahan nak masak carbonara.Masa tu memang dah penat sangat-sangat dah sebab memang seminggu tu macam- macam kerja Wa buat.Petang tu lak..buat carbonara..adik Wa buatkan puding kastard..dan jugak burger. Kalau diorang tak tolong...tak taulah macam mana hihihihi. Tq semua adik-adik.
 Pukul 9 lebih family inlaw dari Rasa sampai.Clown dah sampai sebelum diorang sampai.Seronoklah budak - budak ni sebab clown ni melayan diorang je..😁 Yang paling happy tak de orang ni .Ni..si bongsu ni..😁



Family in law


Mula-mula Amsyar steady je hihihi

Birthday girl



      Kami tak jemput orang lain pun..sebab nanti senang nak kontrol Amsyar.Tengoklah Amsyar..dia langsung tak hairan dengan clown ..dia dalam dunia dia sendiri..😆
Masa ni belon kat leher dia tu pecah...apalagi...nak bagitahu dia sakit..dia tak pandai cakap huhu..mulalah adegan dia kejar-kejar budak lain..adoiiii...Amsyar-Amsyar

Amsyar ..Amsyar..sayang Amsyar


Ni budak yang paling happy sekali malam tu..punyalah seronok main..sampai langsung tak makan...Aca..Aca..








Sambut birthday adik Wa yang lelaki tu sekali malam tu 

Menu malam tu..Wa masak nasi beriani , spaghetti carbonara , burger , puding kastard , puding nona , pas tu kek pelangi , cheese cake cup cake , donut , dan ada jajan untuk budak-budak . 






Untuk kanak-kanak ..yang ppaer bag tu..Alya buat sendiri
     
    Malam tu selesai majlis ..terus kemas ..pukul 4 pagi baru tidur . Walaupun penat..tapi alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..yang penting anak-anak pun happy ... happy birthday buat Alya..Mak doakan moga Alya jadi anak yang soleh dan moga kejayaan sentiasa mengiringi hidup Alya . Aamin

20 comments:

  1. HAPPY BIRTHDAY ALYA ANAK SOLEHAH..MOGA TERUS SUKSES N MEMBNGGAKAN KELUARGA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak mudah mudahan..

      Delete
  2. eppy bday Alya, moga jd anak yg solehah n berjaya...

    walaupun nmpak mcm simple tp meriah majlis bday alya, siap ada clown lg....
    tak kisah lah kak amysar tak heran ngn clown, tp tgk dia behave je... tak kaco majlis bday alya... semua hepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi..sekejap je dia behave tu siss

      Delete
  3. Happy birthday alya.. Sentiasa cemerlang.. Makanan pn meriah

    ReplyDelete
  4. Happy birthday Alya.
    Meriahnyaa..
    Rajin emak Alya masak!.

    ReplyDelete
  5. happy belated birthday alya.. bijak die taw nombor satu je..

    tema hello kitty tu eiiiii e'in suke sangat..

    ReplyDelete
  6. Meriah tu celebration..
    Kumpul2 family ni mmg best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu K Yan.
      Memang seronok sangat2..

      Delete
  7. happy birthday alya..dah besar anak ibu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ah Nieda..dah nak sama tinggi ngan mak dia dah

      Delete
  8. Tahniah dan Happy Birthday buat Alyah... Kenapa birthday girl tak pakai baju pink mcm Kitty jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sweetie...tulah mak dia bz sangat..sampai x ingat passl baju Alya..😆

      Delete
  9. makanan semua sedap2, esp spegheti carbonara..sebb dah lama tak makan..huhu sedapnya

    ReplyDelete
  10. Happy Birthday, Alia...Alhamdulillah, majlis berjalan lancar, ramai yg membantu...sedap nmpak kek rainbow..homemade..nyum, nyum..

    ReplyDelete
  11. singgah selasa pagi kak.. :)

    ReplyDelete
  12. Happy belated birthday, Alya! Seronoknya majlis sambutan meriah gitu!

    ReplyDelete