Loading...

Tuesday, 15 November 2016

MY ' Mac Spice '



          Lamanya tak update blog..banyak kali tulis..tapi semua masuk dalan draft..pas tu tak sambung-sambung. Tapi kali ni nak share...sebab happy sangat-sangat bunga yang dah lama jadi idaman hati dah berkembang dengan cantik sekali hihihihi.
        Wa banyak tanam pokok bunga rose, tapi yang ni antara kesayangan.Macam mana wa boleh jumpa bunga cantik ni... ?...Dalam group fb ..ada sorang akak ni selalu post gambar bunga macam ni..Wa tanyalah dia apa id bunga ni.Dia cakap Mac Spice.
       Selalunya Wa beli bunga rose kat Taman Addarosa , Puncak Alam. Bila pergi..memang tak pernah dapat pokok ni ,asyik habis je.Masa tu frust jugak.Last-last ..cuba contact akak yang kerja kat situ..minta simpankan pokok ni kalau stok sampai.Bank in duit siap2 kat dia sebab susah sangat nak dapat. Akhirnya dapatlah sepokok.
        Masa beli tu ,  pokok ni tak berbunga lagi.Lepas 3 minggu jaga..baru nampak bunganya.Masa tu rasa happy sangat-sangat sebab memang menawan hati betul Mac Spice ni.





Bila kawan- kawan tengok gambar bunga ni kat fb...diorang kata rare bunga ni..jarang diorang tengok..macam bunga sakura pun ada.Nilah terapi diwaktu tension huhuhu....

5 comments:

  1. bunga ros ke tu? tgk daun mcm ya..hihi

    ReplyDelete
  2. Berkebun seperti menanam bunga ni ada faedahnya. Badan berpeluh.

    ReplyDelete
  3. Cantiknya bunga... Tp mummy takleh tanam..tangan panas..sobsss

    ReplyDelete
  4. Glomour jugak nama bunga ni ea.." MAc Spice" sikit lagi nak sama dengan Spice Girl..hehhee :D

    ReplyDelete