Loading...

Saturday, 9 January 2016

Cerita Seram

     
gambar google

         Assalamualaikum dan selamat tahun baru buat semua. Lama tak update blog n blogwalking..dah naik sekolah ni sibuklah sikit dengan macam-macam urusan .
          Ni cerita masa cuti sekolah hari tu masa kami tidur rumah MIL ..sebenarnya kan kat rumah MIL Wa ni..kadang-kadang anak-anak sedara adalah nampak 'sesuatu ' ..kadang-kadang dengar bunyi ,kadang-kadang tombol pintu tu macam ada orang pulas..tapi tak ada orang  ..tapi kami ignore jelah.         Kadang-kadang rasa takut jugak , tapi selama ni Wa tak pernah kena lagi sampailah malam hari tu.
Selalunya bila bermalam kat rumah MIL ..kami semua selalunya tidur lambat ..kadang-kadang pukul dua atau tiga pagi baru tidur. Budak-budak ni..Alya dan sepupu-sepupu dia lagilah tidur lambat..malam tu dia masuk tidur jam 4 pagi.
            Masa dia masuk tidur tu..aku memang sedar .dia masuk tidur..pas tu baring sebelah kiri aku. Bila dia dah baring..aku perasan ada lagi sorang masuk bilik..tapi dia berdiri kat tepi pintu sebelah kanan aku. Yang aku nampak masa tu benda tu memang warna hitam, pas tu ..tingginya setinggi almari ( almari kat bilik aku ni memang tinggi sebab ada satu lagi tempat untuk letak barang atas tu ) dan besar. Tapi masa tukan ngantuk..dalam hati aku.. agaknya kakak ipar aku kot.So aku terus tidur. 
         Tapi besoknya bila bangun pagi..aku ingat balik peristiwa malam tadi..terus  aku rasa seram sejuk.Sebenarnya gambaran yang aku nampak tu samalah dengan anak-anak sedara aku pernah nampak..Besar ..tinggi dan warna hitam..Fuhh....ni cerita benar ni... 
      

15 comments:

  1. En abe takde ke masa tu wa... atau dia dah lali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah tidur masa tu Mie..dah lali pun ye jugak sebenarnya..mmmmm

      Delete
  2. heh..seram pula baca citer wa ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak....serammm jugak bila dah kena

      Delete
  3. rumah lama kut...seram juga ya..

    ReplyDelete
  4. kelibat apakah itu??mau meremang bulu roma

    ReplyDelete
  5. emmmmm... baca nih pun dh rasa seram ternampak lak gambar tuh... ayooooo

    ReplyDelete
  6. alaaaa... mummy dah la penakut, baca lak entry Wa.. huaaa tak lehh tido malam.

    ReplyDelete
  7. Mummy dulu kalo kecik asal takut je , amik selimut tutup satu badan.. asal tak nampak luar jadilah..hehehe

    ReplyDelete
  8. iyalah sesekali dia pun ingin beramah mesra hge..he

    ReplyDelete
  9. saya ada juga pengalaman ni kat rumah di kg . my anak buah n my kakak2 dah biasa dah nampak n dgr bunyi . alhamdulillah , saya x dikacaunya ... hehehee ... kami selalu onkan bacaan rukyah kat phone je ...

    ReplyDelete
  10. Wah ko dik lama tak update tetiba keluar cerita seram2 pulakkkk...nasib la terus lena masa tu ek...kakau tak hazab dok tanggung seram sampai pagi...

    ReplyDelete
  11. ya Allah..mmg meremang bulu roma irama den...pasni kalau g tido di umah MIL lagi..pasang ayat kursi

    ReplyDelete