Loading...

Thursday, 5 November 2015

Maru Koala N Animal Park


Salam buat semua..
Ni sambungan entry dari sini .Masa kami sampai tu hujan renyai-renyai , tapi nasib sekejap je hujan lepas tu cuaca panas semula, masa kami nak set up tripod nak ambil gambar kat situ, tiba-tiba ada chinese man tegur kami
' Mari kami saya tolong ambilkan gambar'

 Ni gambar yang dia snapkan..tengok Amyar , dah meronta-ronta nak masuk kat dalam.

       Oh..orang Malaysia rupanya..sempat sembang-sembang sekejap..pas tu Amsyar mengamok tak sabar -sabar nak masuk kat dalam tu.Bila masuk je dalam tu, banyak souvenir dijual dan tempat  nak beli tiket pun kat situ gak. Ada jugak cafe,masa kami sampai tu, ramai jugak orang kat cafe tu.
     First time masuk sini memanglah excited sebab dapat tengok segala binatang yang kami tak pernah tengok sebelum ni.

Harga tiket
 Ada banyak show kat dalam ni, tapi kami tak tengok sebab budak-budak ni suka merayau-rayau dan tak boleh duduk lama-lama kat satu tempat.Tempatnya taklah besar sangat tapi memang tempat yang sesuai bawa anak-anak.




 Sikecik ni terlebih excited..dia jalan je ikut suka kaki dia..hihihi




Ni area bila kita mula-mula masuk.Kat sinilah kalau kita nak tengok show.Ada jugak prayer area kat sini.

       Sebelum nak sampai area kangaroo tu. nanti kita akan jumpa satu kawasan lapang.Kat sini ada kolam..adehhh..bila nampak je kolam, Amsyar terus je berlari kat kolam tu..aku pun berlari-larilah jugak kejar dia .Amsyar memang tak boleh tengok air.Puas pujuk dia..dah jauh tinggalkan kolam tu, tiba-tiba dia berlari patah balik ke kolam tu.Waaaaa..letih dah kejar dia.

Amsyar dan air..tak dapat dipisahkan...

Muka boring tak boleh main air
Last- last aku terpaksa dukung dia nak bawak kat tempat kangaroo tu. Tu pun banyak kali gak kejar dia sebab dia masih nak patah balik ke sana. Dia tak heran pun dengan kangaroo yang banyak-banyak tu.Amsyar..Amsyar...

Kat sini banyak kangaroo yang diorang biar lepas macam tu je. Makanan kangaroo ada dijual kat tempat beli tiket  , AUD 2 satu pack .

Tak heran dengan kangaroo...sob sob...

Dua beradik ni memang seronok sangat-sangat kat sini


Masa tengah bagi makan kangaroo tu, tiba-tiba hujan renyai. Terus kami masuk ke playroom area. Masa masuk tu tak ada orang..seronok sakan lah tiga beradik ni main.
Amsyar paling happy :)


Oklah playroom ni ..tak adalah besar mana..tapi kalau masuk ramai-ramai sempit jugak. Dari playroom ni kita boleh nampak tempat bagi makan kangaroo tu.

Bila hujan dah berhenti , huby aku ajak masuk lagi sekali kat tempat kangaroo tu..aku dah tak sanggup sebab aku tahu mesti Amsyar akan ke berlari ke tempat kolam air tu. Kata huby aku tak pe , biar dia jaga. Lagipun kata dia alang-alang dah sampai sini  biarlah Aca n Alya main puas-puas kat sini. So, aku pun oklah.

Ok..tak sampai lima minit kami  keluar dari playroom tu, Amsyar dah nampak kolam tadi ..hihihi..dah agak dahkan ..dia terus je menuju ketempat kolam tu.

Akhirnyaaaa...sampai jugak dia kat kolam
Selain dari kangaroo.., ada jugak binatang lain kat sini seperti arnab  burung merak dan koala.












Yang putih tu kangaroo albino






  
Si kecik ni.. Nampak je kawasan lapang..mulalah dia panjang langkah.  

         Lepas puas main-main kat dalam tu..kami terus keluar dan akan check in hotel kami yang ke 2 di San Remo.Sebelum bertolak balik..sempat lgi set up tripod dan ambil gambar family.Macam biasalah..sorang ke laut china selatan sorang ke lautan hindi ekekkee..memang susah nak ambik gambar anak-anak kecik ni.Pasrah jelah.

33 comments:

  1. 1st time tgk kangaroo albino comel jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah wa pun x tau asa kangaroo putih

      Delete
  2. Comelnya kangaroo2 tu..yg albino tu pestime Lya nmpk

    ReplyDelete
  3. jinak nya kanggaro...anak dia pasti comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang butuh angka togel 2d 3d 4d 5d 6d supayah anda bisa menang tlpon ki kuncoro di 082313329888.trimakasih

      Delete
  4. Ermmm mesti seronok je anak2 tu ye...comel je kanggaro tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak seronok..mak penat kejar anak2..hihihi

      Delete
  5. happy sungguh anak2 wa bermain dgn kanggaroo tapi xder kanggaroo yg bawa anaknya ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah kak.
      Tulah.tak dapat tengok yang tu.
      Sob sob

      Delete
  6. Best best best....

    Wa cer tgk pict sy dgn kangarooo... dn banding kn dgn ur kids...

    Hahaha... nnt review ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..dah tengok..tu kat mana ek?..x tau lak PI ada tempat macam tu
      Ekekekeke...kangaru kecik pun takut..ekekeke

      Delete
  7. X pasan lak kt maru tu ada prayer place... kisah nya...

    Kiteorg solat kt tmpt bbq kt A maze n thing...

    Hihihi...

    Bagus kn ostrolia... i like.... senang solat

    ReplyDelete
  8. Dulu banyak kanggaroonya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak gak Mie..tapi ambik gambo anak2..tak ambik lak gambar penuh kangaru tu

      Delete
  9. Kangaroo memang sgt friendly..
    First time nampak albino kangaroo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan,,,tak takut orang....hihihi

      Delete
  10. kat singapore zoo pon ade kangaroo., hehe saja bgtau ;;p

    sejuk erk melbourne? ingtkn dh musim summer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..ada ke...tak pernah gi singapore lagi hik hik

      Delete
  11. Ish3x kangaroo ponada yg albino ek ingat kan orang je...best nye dapat pegang2 camtu...makin teruja nak menabung pasni...kikiki

    ReplyDelete
  12. best nya..siap boleh sentuh kangaroo..

    ReplyDelete
  13. Asalam untuk berkjenalan firstly follow blog anda..adui teringat masa anak2 etuza kecil2 dahulu..

    ReplyDelete
  14. bestnya dpt tgk n sentuh kangaroo
    penat juga ye kena kejar kejar dgn amsyar.. seronok amsyar.. dpt tgk kolam..

    ReplyDelete
  15. ke tempat-tempat begini, kalau ada anak yang masih kecil bestlah bawak... Kalau saya dengan isteri saja... lepak kat hotel ajelah jawabnya...

    ReplyDelete
  16. Wahhh bestnya... boleh main main ngan kangaroo tu..

    ReplyDelete
  17. bestnyer...
    tmpt pon cantik sgt..n nmpk tenang n damai

    ReplyDelete
  18. Waaaaa... pos kaola ngan kanggaro satu kat mummy..nak wat bantal peluk..hehehhe :P

    ReplyDelete
  19. Bestnya dapat beramah mesra dgn koala & kanggaru :)

    ReplyDelete
  20. oookay sini best sini best =D weee pekerja pun hensem =D

    ReplyDelete
  21. Oh, ada juga kangaroo albino yerk! Ingatkan manusia aje yang ada albino nih! Nak ambil gambar dengan budak-budak sebaya gini memanglah susah. Nak sync kan gerak tubuh semua orang tu yang payah ^_^

    ReplyDelete
  22. okey...temmpat ni wajib pegi jika ke melbourne...best tu ada tempat solat

    ReplyDelete
  23. biasa le tu. bergambo dgn anak2 cerdik pintar memang gitu.
    gambo tu ke laut jadik nyer.
    kangaroo... omg, Wa.
    pengalaman yg x ternilai ni...

    ReplyDelete