Loading...

Sunday, 30 August 2015

..Flowers in my garden


           Ni sambungan entry yang lepas kat sini .Nak share bunga-bunga yang ada ditaman yang kecik ni,  tapi nilah terapi dikala stress :) Pagi-pagi selalunya rutin aku siram pokok bunga.Letak baja kopi seminggu sekali,  baja bunga pun letak jugak seminggu sekali.Kalau rajin.aku spray mol bawang..tapi ni dah sebulan tak spray sebab tak sempat nak mengadap pokok bunga je.
   Jom cuci mata...


Ni antara koleksi JR yang ada.. 


Rose kesayangan.. :)




JR lagi...

lagi,,,dan lagi JR




Ni pokok winter sonata.

Seronok bila pokok winter sonata ni berbunga..tapi sayangnya , bunganya tak tahan lama...










































Sekarang ni senang sikit, pagi-pagi ada orang tolong siram pokok hehehehe :)

 Ni kat belakang rumah..


Yang ni baru order online ngan EM Nursery..bersama pokok lemon.

Projek lepas ni nak tanam petunia pula..insyaallah.Tulah koleksi pokok yang ada kat rumah aku..kebanyakannya beli kat sungai buluh.Beli yang kecik dan murah je asalnya...letak baja...selalu siram..tak sampai setahun pokok-pokok tu semua dan besar.
Ok..selamat cuci mata... :)

26 comments:

  1. Waahh. Menjadi la bunga2an U Wa.
    Napa la I tak rajin mcm ni?.. haih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti wa doakan moga miss mirror rajin 10x dari wa ye

      Delete
  2. Banyaknya bunga! Cantik sangat. Ini memang kalau stress masuk taman ni terus happy & ceria :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan farah..memang hilang habis stress :)

      Delete
  3. wahh..cantiknya bunga2, memang terapi utk stress ni..

    pagar putih tu pun cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheha...memang pagar putih tu idaman sejak dulu lagi..

      Delete
  4. waaah ... jeles sih . saya mmg suka pokok berbunga dan tanam pokok bunga tapi ada penyakit malas nak siram pokok bunga ... huhuhuuu ... pokok bunga ros saya pun sedang berbunga ... pokok yang melata atas tanah tu , dulu saya pun ada banyak . tak yah jaga pun pokok tu blh survive sendiri ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..kadang2 ada jugak penyakit malas tu....

      Delete
    2. Hahahaha..kadang2 ada jugak penyakit malas tu....

      Delete
  5. banyaknya bunga2 di taman wa..cantik sgt.

    ReplyDelete
  6. Cantiknya...berwarna warni...segar mata memandang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih bunda nora....

      Delete
    2. Trima kasih bunda nora....

      Delete
  7. mesti luas kawasan garden ni kan Wa...byk koleksi pokok bunga tu..hidup subu dan cantik semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oklah JM..
      Bolehlah anak2 berlari petang2...

      Delete
  8. Waaah.... macam ini betul-betul cuci mata
    Boleh jadi terapi minda kalau kakaklah..

    ReplyDelete
  9. Cantik-cantik bunga yang ada di laman wa ni....Diana pun suka tanam bunga...tapi tak banyka mcm bunga yang ada di laman wa...hihi

    ReplyDelete
  10. Cantik!!bkenan dgn winter sonata...yg tu beli brp rm spokok?

    ReplyDelete
  11. yang tu RM 8 je siss..beli yang kecik je..tapi cepat je besar pokok ni :)

    ReplyDelete