Loading...

Tuesday, 20 August 2013

Alhamdulillah , Absyar dah OK.


        Alhamdulillah,baby Absyar dah sihat.Masa first check up lepas keluar nicu hari tu, doktor kata nafas dia masih lagi laju..tapi bila buat x ray, dia kata result x ray ok, Dan tak nampak ada sebarang masalah kat jantung, cuma dia risaukan pasal pernafasan Absyar yang masih lagi laju.Masa tu, aku cuak gak, lama gak dia cek, bila cek oksigen, dia macam tak puas hati sebab bacaan masa tu 80,82 dan kadang2 turun sampai 75.Aku lagilah risau..takut kena tahan kat nicu lagi.Kalau kena tahan , memang masaklah kali ni. 
        Masa tengah sibuk-sibuk cek oksigen tu , tiba2 ada sorang nurse tu cakap kat aku supaya jangan bergerak, sebab masa tu , aku goyang-goyangkan Absyar, sebab dia macam nak nangis je. Bila aku berhenti je dan kebetulan pulak si debab tu duk diam...terus bacaan naik 90 ke atas.Alhamdulillah..lega sangat masa tu.Di sebabkan masih lagi bernafas dengan laju ,doktor setkan satu appoinment kat IJN pada 2.9 ni untuk comfirmkan Absyar tak ada masalah jantung . Aduhaiiii..takut pulak aku bila dengar IJN ni , tapi elok jugaklah cek awal-awal , harap-harap dia tak ada masalah apa-apa.
       Minggu lepas pergi jumpa doktor lagi , kata doktor , berat Absyar naik dengan begitu cantik sekali hahaha..mau taknya , 2 bulan dah 6.5 kilo,lengoh tangan ni kalau dukung dia.Yang bestnya kata doktor , prnafasan dia dah tak laju dah ,bila dia cek paru-paru pun , paru-paru ok . Last sekali bila cek oksigen..bacaan dah stabil dah ,100. Alhamdulillah syukurlah , tapi masih lagi kena pergi IJN untuk check up . Moga-moga tak ada apa-apa ,dan baby Absyar akan membesar dan membesar lagi bagai johan hehehe.Terima kasih buat semua teman-teman yang mendoakan Absyar.
             

18 comments:

  1. Dah lama JM follow blog ni...

    Alhamdulillah Absyar dah sihat...eee..bulat dh dia yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bulat dan debab sangat2 :)

      Delete
  2. Absyar comel...semoga cepat sihat... memang semangat ler berat 6.5kg...baby sy fully breastfeed baru 6.35kg @ 4 mnths

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah kak..moga2 dia sihat sokmo.

      Delete
  3. Alhamdulilah....Allah telah perkenankn doa. .

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..moga baby Absyar membesar dengan sihat ye )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akmal..berkat doa akmal :-)

      Delete
  5. Dah lama takde anak kecik, jadi memang geram betul tengok Absyar yang tembam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak dia yang tgok dia tiap2 hari pun geram Mie :-)

      Delete
  6. eh dah ade baby baru!! tahniahhh dn moga2 si kecik tu sihat la hendaknye :)

    ReplyDelete
  7. wahhhh alhamdulillah Absyar dah makin sehat ye kak :)







    slm kenal & slm aidilfitri :)

    ReplyDelete
  8. syukurlah .. check awal2ni elok gak.. akak doakan semuanya akan lebih baik lagi...

    ReplyDelete
  9. doakan yg terbaik for u & anak2 yer

    ReplyDelete
  10. Baca dari entry lepas sampai entry ni.. memang boleh rasa penantian dan kesabaran untuk absyar..

    Insyallah moga absyar akan membesar dgn sihat walafiat amin..

    Update la lates pasal absyar ni.. mesti comey sesangat sekarang ni :D

    ReplyDelete