Loading...

Monday, 11 July 2011

Family Trip To Bandung ~ Part 1





Ni kisah cuti tahun lepas heh.heh.. Kali ni family vacation plak gi Bandung.  Tu pun sepatutnya pegi seminggu sebelum cuti sekolah..tapi gara2 silap booking tiket ..burnla 8 tiket gi dan balik...then booking lagi 8 tiket  . Nasib baik time tu 0 fare ..masa tu sorang tiket cuma 50 lbih je dah termasuk bagasi , booking seat dll. murah ek ? Wa gi ngan hb , alya , nenek , MIL , adik2 3 org..so kami berlapanla.Duk sana seminggu.. benonya gabra gak naik flight sbb sokmo2 tengok citer Air Crash Investigation..hahaha..Naik je flight..trus tgok kat mana pintu kecemasan in case kalau ada apa2..kelako lak rasanya..dulu gi Beijing takla takut mcm ni skali.. mgkin sbb kali gi bawak family ramai2 .. 

Sampai airpot Bandung jam 10.40 pagi..waktu bandung..sampai je terus check in Orange House.Then..pas rehat jap..terus gi shopping Pasar Baru dan FO Glamour sbb sbnarnya mmg datang ke Bandung sehelai sepinggang... 
orange home

Day 2 - Kawah Putih 


cantik kan ?

Hari kedua terus gi Kawah Putih..mmg teringin sangat2 nak tgok kawah putih ni..so skip Tengkuban Perahu terus gi Kawah Putih. Perjalanan 2 jam lebih..alahai dengan jalannya berlopak2.. mmg letih sangat2la..kesian lak kat MIL ngan Nenek Wa.. tapi pemandangannya mmg cantik dan mengasyikkan.. Kiri kanan ada sawah padi..then bila nak sampai tu.. tempatnya mcm Cameron Highlands.. kiri kanan ada org tanam sayur, strawberry dan penuh dengan bnga warna warni kat persekitaran rumah. Rumah pun comel2 je..mcm English cottage je.. 
Sampai sana terus naik kenderaan yang disediakan ..kena bayar 25k sorang..thrill gak naik bukit tu.. jauh gak rupanya nak sampai Kawah Putih... tapi lihatlah sendiri betapa indahnya ciptaan Allahswt..



































1 comment: