Loading...

Wednesday, 8 February 2012

Not in a holiday Mood :(

         Bulan Mac nanti  kami sekeluarga akan travel ke India. Tapi preparation aku masih lagi tunggang langgang. Rasa tak de mood nak gi holiday kali ni ....tak tau la kenapa.... :(  rasa macam nak kensel je trip , tapi tiket flight ke Srinagar dah beli huhu..kalau kensel.... terbang duit 1k lebih..., duit tiket hari tu 2k lebih utk 4 orang...so kalau betul2  nak kensel trip ... aku  rugi dekat 4k :(   .  
        Hotel belum booking lagi ... barang2 belum beli ..pasal visa belum study lagi.... 
Semuanyaaa belummm setel... bilalah mood rajin nak datang.....
         Boleh tolong suggestkan hotel murah yang bersih kat Delhi , Agra dan Jaipur tak ? TQ
So far , ni je perancangan kat sana nanti ..


9 March   ~ Sampai dah malam..so zzzzzzzzzzz je lah..
10 March ~ Gulmarg - belum decide lagi nak bermalam kat gulmarg ke houseboat :(


source sini

11 March ~ Pahalgam
source sini
12.3 Sonamarg

source sini


13.3 - Agra

14.3 Jaipur 



15.3 - Delhi 


16.3 ~ Shopping n Balik Malaysia.. : (

7 comments:

  1. seronoknya nak pergi holiday... haruslah semangat... semoga mood cpt dtg ya...
    takde pengalaman ke sanalah pula mungkin boleh cari di booking.com atau agoda.com

    ReplyDelete
  2. Bestnya gi holiday!
    teringin nak ke Taj Mahal- antara senibina terbaik di dunia..

    ReplyDelete
  3. Macam rushing je tgk kan jadual ko tu. 1 day each kat Jaipur & Delhi serius tak cukup, lagi pun ko nk turun naik tren + flight, so kena amik kira masa perjalanan semua, nanti tolak tambah dh rugi masa (pandangan aku ler). Dari Sonamarg ke Agra by train pun dah berbelas jam. Tak pun ko kena balik ke Delhi dulu, pastu amik tren ke Agra. Lagi satu tren kat India tak punctual macam kat Japan, kalau rezeki, lewat dlm 20-30 minit je, kalau rezeki ko kurang baik, dekat 2-3 jam lewat cam kitorg penah kena aritu..

    Takpe ko buat la research ko slow2, mood tu pelan2 dtg nanti, insya Allah :)

    ReplyDelete
  4. bestnya nak pi holiday...fuhhhhh!!! e-na dah tiup mood kasi up semangat berholiday...hehe
    nnt p india beli Fridge magnet India jual kat e-na ye...:P

    ReplyDelete
  5. bestnyer pergi india. ida pun kalau ada rezeki nak pergi lagi. sebb tu hari pegi sekejap sgt. tp sempatlah taj mahal dan india gate...

    ReplyDelete
  6. bestnyer pegi holiday.. kat india lagi..

    ReplyDelete
  7. wah, seronoknya nak bercuti. saya bab berjalan ni memang suka tapi bab nak packing tu malas :p

    ReplyDelete